06 жовтня 2024, неділя

У Кропивницькому вшанували 102-у річницю Геноциду вірмен (ФОТО)

Сьогодні, 24 квітня, у Кропивницькому близько трьох сотень небайдужих містян, представників вірменської громади регіону, органів влади, духовників та школярів вшанували пам'ять вірмен, що стали жертвами Геноциду 1915 року, передає кореспондент Златополя.

Колона, що сформувалася біля міської ради Кропивницького, пройшла з розгорнутими прапорами Вірменії та України вулицями міста до Набережної, де поклали квіти до встановленого пам'ятного знаку Хачкар. 
– Сьогодні по усьому світові вірмени вшановують пам'ять жертв Геноциду 1915 року. Хода, яку ми зібрали в Кіровоградські області, в Кропивницькому, вкотре показує, що потрібно об'єднуватися і боротися проти злочину. Адже Злочин не має національності. Цією ходою ми не кажемо погано про ті національності, які скоїли ці злочини. Сьогодні, об'єднавшись по усьому світові, вірмени хочуть миру. Сьогодні в усіх областях України вшатовують пам'ять жертв Геноциду, Голодомору, Холокосту, показуючи своїм прикладом, що злочинів проти людяності бути не повинно. – говорить голова Спілки вірмен України в Кіровоградській області Тігран Хачатрян.
[widgetkit id=1461]
Фото – Златопіль 
У Кропивницькому вшанували 102-у річницю Геноциду вірмен (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований