18 травня 2024, субота

Минулоріч на Кіровоградщині три райони подали заявки на запровадження послуги патронату над дитиною

З 1 січня 2016 року по 31 грудня 2018 року в державі запроваджено експеримент із здійснення патронату над дитиною, що реалізовуватиметься за кошти державного бюджету. 
Про хід впровадження експерименту в області поінформував директор ОЦССДМ Сергій Пастернак, передає Златопіль.
– Перед тим, як запровадити патронат в Україні за кошти державного бюджету, ця послуга була апробована Міжнародною благодійною організацією "Партнерство "Кожній дитині", – повідомив Сергій Пастернак. Так, в ході апробації з 2009 року діють 7 патронатних сімей (4 – Київська область, 2 – м.Київ, 1 – м.Умань), через які пройшло понад 80 дітей, з яких 30% – реінтегровані у свої біологічні сім'ї, 30% – усиновлені, 25% – влаштовані у сімейні форми виховання дітей, інші – перебувають у патронатних сім'ях.
Що стосується фінансування таких сімей, посадовець, підкреслив, що в місяць вихователь отримує винагороду у розмірі 5 прожиткових мінімумів. Окрім цього, на утримання дітей в патронатній сім'ї надається соціальна допомога у розмірі 2 прожиткових мінімуми.
– В області вже була спроба запровадження патронату, зокрема у 2016 році Благовіщенський, Кіровоградський та Олександрійський райони подали відповідні заявки на запровадження послуги патронату над дитиною за рахунок коштів державного бюджету та були визначені пілотними районами, в яких послуги патронату над дитиною будуть запроваджені протягом 2016-2018 років. Проте нині жодних дієвих кроків зазначеними територіями не було здійснено, – констатував Сергій Пастернак.
За його словами, на шляху до запровадження патронату територіям слід пройти декілька кроків: видати відповідне розпорядження голови райдержадміністрації або рішення органу місцевого самоврядування та визначити установу, на яку покладатимуться функції з організації надання такої послуги. Такою організацією або закладом може бути міський, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді або інший заклад, що надає соціальні послуги дітям і сім’ям з дітьми.
– На сьогодні відповідні розпорядження прийняті лише у 6 територіях, – повідомив посадовець.
Голова ОДА Сергій Кузьменко наголосив на необхідності розвивати послугу сімейного патронату.
– На Кіровоградщині є чимало родин, які обрали для себе місію виховання не лише своїх дітей, а й дітей, які інколи потрапляють в складні життєві обставини і потребують підтримки. Це правильна і гідна місія, – зазначив Сергій Кузьменко.
Фото – rda-m-p.gov.ua
Минулоріч на Кіровоградщині три райони подали заявки на запровадження послуги патронату над дитиною
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований