03 травня 2024, п’ятниця

Земля та квартири, свої та родинні. Чим живе заступник головного поліцейського Кіровоградщини

Декларація про доходи заступника начальника Головного Управління Національної поліції у Кіровоградської області Володимира Володимировича Куценка не претендує на звання #зрада_місяця чи навіть тижня, та все ж привертає увагу пристрастю полісмена до городництва, інформує Центр медіарозслідувань "Прозоро".
За минулий, 2016 рік, заступник головного полісмена Кіровоградщини отримав 137,38 тис. грн. заробітної плати і… загалом це все що записав як власний заробіток Володимир Куценко. Ще 200 тисяч гривень, як дохід від відчуження нерухомого майна, отримала дружина правоохоронця Лілія Василівна Куценко. Судячи з усього мова йде про дві земельні ділянки площею 1800 і 181 м2 у селі Бережинка Кіровоградської області, що були записані до декларації Володимира Куценка за 2015 рік і відсутні в документі за 2016-ий.
Крім вище згаданих сум, жінка встигла отримати за минулий рік 12,15 тисяч соціальної виплати по догляду за дитиною та 11,36 тисяч доходу від надання майна в оренду.  
Любов захисника правопорядку до рідної землі яскраво виявляється в розділі «Відомості про нерухоме майно» декларації про доходи. Наразі у сімейній власності Куценків лише 4 земельні ділянки, однак їх площі, як для людини, чия робота не пов’язана з фермерством, викликають зацікавлення:
    –  1000 м2 (0,1 га) у селі Соколівське Кіровоградського району;
    –  1200 м2 (0,12 га) у селі Черняхівка Кіровоградського району;
    –  61000 м2 (6,1 га) у селі Митрофанівка Новгородсківського району;
    –  надбання 2016 року – 20000 м2 (2 га) у селі Червона Слобода Компаніївського району.
Загальна площа наявних ділянок складає 8,32 га.
Є у подружжя і де жити – будинок площею 51 м2 та квартира на 49,85 м2 були у власності Куценків і до цього, а от новеньку квартиру на 30,05 по вулиці Євгена Маланюка б.7, кв.*** було придбано якраз минулого, 2016 року. Обидві квартири і будинок знаходяться у Кропивницькому.
Вартість помешкання на дату набуття Володимир Куценко також вказав – 46 тисяч 519 гривень, що по курсу НБУ на той день складало 1846 доларів. Дуже вигідне придбання, враховуючи що наразі квартири подібної площі на вторинному ринку стартують від 340 тисяч гривень. 
Цікаво, що серед рухомого майна у сім’ї Куценків, судячи з декларації Володимира Володимировича, залишився лише легковий причіп 2014 року випуску. Автомобліль «Хюндай» I30 2013 року випуску, що був записаний до декларації 2015 року, у цьогорічному документі не фігурує.
Сама Лілія Василівна Куценко, згідно віднайденої нами декларації за 2014 рік, є колишньою колегою чоловіка – інспектором по роботі з населенням та громадськими формуваннями міліції громадської безпеки Маловисківського РВ УМВС України в області. Більше того, згідно даних держреєстру юридичних та фізичних осіб підприємців, подружжя має прямий стосунок до Приймальника-розподільника для дітей при УМВС України в Кіровоградській області, що нині знаходиться в стані ліквідації. Відповідно інформації з реєстру, Лілія Куценко досі значиться як керівник та підписант установи, а Володимир Куценко – як голова ліквідаційної комісії.
На цьому можна було б завершувати матеріал, якби не цікава особливість, про яку в декларації полісмена не згадується. Виявляється земельна ділянка на 6,1 га у селі Митрофанівка, записана на дружину Володимира Куценка Лілію Василівну, межує з трьома іншими аналогічними ділянками. Завдяки публічній кадастровій карті України нам вдалось з’ясувати, що ці ділянки, загальною площею 18,3 га, належать Осипенку Василю Петровичу та Осипенко Мальвіні Іванівні які судячи з усього є батьками Лілії Василівни Куценко.

На користь цього говорить і той факт, що ділянка, вказана в реєстрі прав власності на нерухоме майно як власність Лілії Куценко, за даними кадастрової карти належить Лілії Осипенко.

Цікаво й те, що Василь Осипенко, який відповідно інформації, отриманій завдяки аналітичній системі YouControl, не фігурує як власник, засновник чи керівник будь якого діючого чи вже ліквідованого підприємства, окрім власне двох земельних ділянок, за останні два роки став власником двох квартир у місті Кропивницькому.  У 2015-му Василь Осипенко придбав помешкання на 32,24 м2 по вулиці Євгена Маланюка, б.9, кв.***, (через рік у сусідньому 7-му будинку купили квартиру і подружжя Куценків), а наприкінці 2016-го чоловік по договору купівлі-продажу став власником квартири на 42,36 м2 по вулиці Соборній, б.25 , кв.***.
Ілюстрації – Центр медіарозслідувань "Прозоро"
Земля та квартири, свої та родинні. Чим живе заступник головного поліцейського Кіровоградщини
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований