05 жовтня 2024, субота

Міськрада Кропивницького ігнорує постанову Кабміну про видалення дерев та наказ Міністерства

Міська рада Кропивницького ігнорує Постанову Кабінету міністрів України № 1045, якою затверджено Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах. Не виконують чиновники також і Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства за №105.
Про це на своїй сторінці у Facebook пише лідер фракції "Батьківщина" в міській раді Кропивницького Олександр Цертій, передає Златопіль.
Як повідомив Олександр Цертій, у березні цього року ним було зареєструвано проект рішення виконкому міськради Кропивницького щодо внесення змін в місцеве Положення про комісію по визначенню стану та вартості зелених насаджень та її складу, у відповідності до якого проводиться видалення зелених насаджень. Зміни стосувалися обов'язку попередньо оприлюднювати інформацію про час, місце виїзного проведення комісії по визначенню стану зелених насаджень, та акту обстеження за результатами роботи комісії. Однак запропонований проект рішення на Виконком не винесли, послалаючись на те, що місцеве Положення буде скасовано найближчим часом рішенням Виконкому, а видалення зелених насаджень в місті буде проводитись відповідно до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабміну № 1045.
Проте ні даною Постановою, ні Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах в міській раді не користуються, зазначає Олександр Цертій.
– Цією Постановою наші виконавчі органи не користуються, бо відповідно до неї потрібно кожного разу утворювати нову комісію з представником Держекоінспекції. Так само не дотримуються вони у своїй роботі Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства за №105.- написав Олександр Цертій. –  Відповідно до цих Правил, роботи з капітального ремонту об'єктів благоустрою, до яких в т.ч. належить видалення дерев та чагарників, омолоджування старих дерев та кущів, відбувається виключно за умови наявності проектно-кошторисної документації. Також, відповідно до ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», виконання цих робіт може здійснюватись залежно від категорії складності за умови реєстрації декларації про початок будівельних робіт або отримання дозволу на початок будівельних робіт.
Виходить, резюмує Олександр Цертій, у міської влади просто немає бажання зробити роботу комісії прозорою. Саме тому Олександр Цертій готує проект рішення, зігдно з яким планується визначити компетентним органом, який приймає рішення про видалення зелених насаджень, відповідно до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабміну № 1045 Виконавчий комітет КМР. 
– Принаймні, його засідання проводяться публічно з вільним доступом громадян. – зазначив Олександр Цертій. – Тепер буду готувати відповідний проект рішення .
Ілюстрація – 20minut.ua
 

Міськрада Кропивницького ігнорує постанову Кабміну про видалення дерев та наказ Міністерства
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований