05 травня 2024, неділя

Вільшанський район відвідала делегація з Болгарії (ФОТО)

25 квітня Вільшанщина (Кіровоградська область) зустріла делегацію з Болгарії. 
Гості з колишньої батьківщини вільшанських болгар приїхали в Україну на запрошення селищного голови смт. Вільшанка Володимира Харковенка і мали на меті поділитися досвідом розвитку своїх сіл і територіальних громад тощо, інформує кореспондент Златополя у Вільшанці, що на Кірвооградщині.  
До вільшанського району приїхали сільські голови болгарських сіл Ветрен, Смілець, Среберна, Бабук, Войново. Також завітали мер громади Кайнарджа, секретар громади Алфатар, історики-краєзнавці, голова громадської організації «Бьдеще 2008» та журналісти. 
Гості побували в селах Добре, Станкуватому. Учора, 27 квітня, у Вільшанці відбувся святковий концерт, де можна було насолодитися виступами на болгарській та українських мовах.

У 2004 році мер общини «Алфатар» (Болгарія) Радка Желєва та голова районної державної адміністрації смт. Вільшанка (Україна) Віктор Водовозов  підписали декларацію побратимів. Документ підписаний в рамках та на принципах рівності та двобічної вигоди для розширення товариських відносин і співпраці, створення близьких взаємовідносин і гарантує обмін досвідом в таких областях: економіка, культура, освіта, спорт, молодіжний рух, медицина, науково-технічний розвиток, неурядові відносини, інші форми співпраці. 
Фото – Златопіль
Вільшанський район відвідала делегація з Болгарії (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований