05 жовтня 2024, субота

Кіровоградська ОДА підписала Меморандум про співпрацю з Держенергоефективності

27 квітня голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьмено підписав Меморандум про співпрацю між Кіровоградською облдержадміністрацією та Державним агенством з енергоефективності та енергозбереження України. Меморандум стосується партнерства щодо запровадження систем енергетичного менеджементу для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ.
Повний текст Меморандуму розміщено на офіційному порталі Департаменту інфраструктури та промисловості Кіровоградської ОДА, інформує Златопіль.
Як випливає із тексту документу, Меморандум було укладено з метою скорочення обсягів споживання паливно-енергетичних ресурсів та житлово-комунальних послуг у будівлях бюджетних установ шляхом запровадження систем енергетичного менеджменту. Шляхом об'єднання зусиль сторін планується домогтися максимально ефективного використання енергоносіїв бюджетними установами та зниження енерговитрат.
Держенергоефективності бере на себе зобов'язання з консультативного супроводу (залучення експертів і консультантів проектів міжнародної технічної допомоги та інших організацій) з провадження систем енергетичного менеджменту; зобов'язується надати Кіровоградській ОДА зразки необхідних документів (рішення облради, інструкції енергоменеджерів, положення про відділ енергоменеджменту тощо); розробити Методичні рекомендації щодо використання зекономлених коштів для оцінки результатів та заохочення осіб, задіяних в системі енергоменеджменту; проводити комунікаційні заходи із енергоефективності; оприлюднювати інформацію на веб-сайті щодо кращих практик енергоменеджменту. 
Окремо передбачається створення відкритої бази даних енергетичних характеристик будівель бюджетних установ та запровадити національну систему моніторингу споживання ними паливно-енергетичних ресурсів.
У свою чергу Кіровоградська ОДА бере на себе зобов'язання розробити та внести на сесію облради проект рішення "Про затвердження положення про впровадження системи енергоменеджменту в бюджетній сфері області" та затвердити положення про відділ енергетичного менеджменту, доповнення до посадових інструкцій, які стосуються енергоспоживання, порядок документування енергоспоживання, порядо прийняття управлінських рішень щодо підвищення енергоефективності. Окремо Кірвооградська ОДА введе в штат енергетичного менеджера. 
Ілюстрація – voladm.gov.ua
Кіровоградська ОДА підписала Меморандум про співпрацю з Держенергоефективності
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований