17 травня 2024, п’ятниця

Міська рада Кропивницького не змогла приховати розширення бізнесу дружини нардепа Яриніча

На початку квітня на сайті міської ради Кропивницького було опубліковано проект рішення виконавчого комітету за номером 241, який зацікавив журналістів своїм змістом. Згідно даного проекту виконком мав внести зміни до власного рішення 2014 року, таким чином перевівши з категорії житлових до категорії нежитлових ряд квартир в одному з багатоповерхових будинків Кропивницького.
Цікавим даний проект був тим, що не містив практично жодних вихідних даних – номера будинку, номерів квартир, та навіть номеру та дати рішення виконкому, до якого планувалось внести зміни, пише Центр медіарозслідувань "Прозоро".
Враховуючи, що квартири, загальною площею 186,58 м2, планувалось перепрофілювати під розміщення медичного центру (лікувально-профілактичного закладу) з об’єднанням їх з нежитловим приміщенням (медичним кабінетом з аптечним пунктом), у ЦМР "Прозоро" вирішили перевірити, чий бізнес намагаються приховати від громадськості у міській раді.
Відповідь на інформаційний запит, підписана заступником міського голови Олександром Грабенко, була такою ж неінформативною.

Незважаючи на це, журналістам Центру медіарозслідувань «Прозоро» таки вдалось з’ясувати належність житла, що вже невдовзі перетвориться на новий приватний лікувальний заклад. А допомогла цьому звичайна неуважність з боку представників міської ради, які при підготовці Порядку денного чергового засідання виконкому просто забули приховати справжні адреси квартир.
Відповідно до інформації, отриманої з реєстру речових прав на нерухоме майно, квартири належать дружині народного депутата України Костянтина Яриніча – Наталії Яриніч-Бучинській. Дані квадратні метри, до слова, сам нардеп зазначив у своїй електронній декларації за 2016 рік.  За даними реєстру юридичних та фізичних осіб підприємців Наталія Яриніч-Бучинська є власницею ПП «Клініка Медіна».
Ілюстрації – ЦМР "Прозоро"
Міська рада Кропивницького не змогла приховати розширення бізнесу дружини нардепа Яриніча
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований