18 травня 2024, субота

В Олександрії військові відкрили пам’ятник полеглим побратимам (ФОТО)

Сьогодні, 29 травня, пам'ятник на честь восьми військовослужбовців, загиблих в різні роки, відкрили у військовій частині п/п 2269, що в Олександрії на Кіровоградщині.
Про це інформує Златопіль із посиланням на Мою Олександрію.
Пам'ятник встановили на плацу частини, де перед відкриттям пройшов урочистий мітинг за участі ветеранів частини, рідні та знайомі загиблих, школярі. У відкритті монументу взяли участь також голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко і мер міста Степан Цапюк.
Пам'ятний знак з написом "Захисникам України" стоїть на трьох опорах, кожна з яких несе інформацію про розбитий вертоліт і загиблих людей.
Військова частина втратила перший вертоліт при ліквідації аварії на ЧАЕС в жовтні 1986 року. Гвинт зачепився за троси крана. Тоді загинув Микола Ганжук.
Другий вертоліт розбився під час випробувань після ремонту в Олександрії в грудні 2012 року. Загинуло п'ять осіб: В'ячеслав Павлюк, Олег Кошель, Дмитро Курінний, Рубен Ігітян і Віталій Олейников.
Остання катастрофа сталася в АТО. Вертоліт збили бойовики під Слов'янськом у травні 2014 року. Загинули Сергій Бульдович і Сергій Кравченко. Сьогодні, 29 травня, виповнилося рівно три роки з дня цієї трагедії.

Фото – Моя Олександрія
В Олександрії військові відкрили пам’ятник полеглим побратимам (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований