27 квітня 2024, субота

Міський голова Олександрії звинуватив обласну владу у лобіюванні інтересів Кропивницького

Міський голова Олександрії Степан Цапюк під час проведення засідання регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування на тему медреформи, розкритикував обласну раду та департамент охорони здоров'я ОДА, звинувативши дані структури у нерівномірному розподілі коштів обласного бюджету та підіграванню інтересам міста Кропивницького. 
Про це поінформував кореспондент Златополя із засідання регіональної платформи.
"Роками з області на райони приходили рознарядки скорочувати ліжкомісця, при цьому фінансувались лише заклади обласного рівня, що знаходяться у Кропивницькому. Думаю, ні для кого не секрет, що у цих лікарнях 80 відсотків пацієнтів – кропивничани. І це при тому, що у Кропивницькому немає жодного будинку культури, а у мене, в Олександрії, їх п'ять, які я фінансую за кошт міського бюджету. Чому ж тоді лікарні Кропивницького отримують гроші з обласного?", – звернувся Цапюк до присутніх.
На неправильне розуміння ситуації з фінансуванням галузі охорони здоров'я звернула увагу Цапюка начальник управління охорони здоров'я КМР Оксана Макарчук. 
"Останні три роки галузь не отримує жодних надходженнь від обласного бюджету – лише державна субвенція та, за необхідності, міський бюджет. Крім того, скорочення ліжкомісця жодним чином не впливає на розмір цієї субвенції, адже розраховується від кількості населення, а не чисельності наявних у вас лікарняних ліжок, більшість з яких просто непотрібні у зв'язку зі зміною методик лікування. Якщо ж ви не бажаєте скоротити ліжкомісця фонд медзакладів, то, у підсумку, змушені замість закупівлі нового обладнання витрачати кошти на утримання цих самих койок", – зауважила Макарук.
Фото – Златопіль
 

Міський голова Олександрії звинуватив обласну владу у лобіюванні інтересів Кропивницького
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований