19 квітня 2024, п’ятниця

Керівники районів Кіровоградщини побоюються фінансування програми «Доступні ліки» за власний кошт

За словами народного депутата України Костянтина Яриніча, програма «Доступні ліки» є державним проектом, а не місцевим, а, відповідно, перекладення її фінансового забезпечення на плечі місцевого бюджету можливе лише за наявності офіційного запевнення Кабміну у подальшій компенсації витрачених коштів. 
Про це нардеп повідомив під час засідання  регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування щодо медичної реформи.
Більше на цю тему сказав заступник голови ОДА Сергій Коваленко. 
«З територій наразі надходять листи з побоюваннями: мовляв, гроші державної субвенції закінчуються і невдовзі нам доведеться фінансувати програму реімбурсації самостійно. Пояснюю: уряд запевнив нас – додаткові фінанси у держави є, однак для їх отримання область спочатку має використати ті ресурси, що уже були передані на місця. Наразі ж маємо ситуацію, коли в одному районі кошти уже закінчились, а в іншому їх ще половина. Ми будемо намагатись перерозподілити ці наявні фінанси, аби використати державний ресурс одночасно», – заявив чиновник.
Заступниця начальника депаратаменту охорони здоров’я ОДА Наталія Горбенко продовжила тематику виступів колег додавши – окрім відшкодування вартості препаратів на лікування цукрового діабету другого типу, передбаченого програмою «Доступні ліки», не варто забувати й про 303-ю постанову Кабміну яка передбачає підтримку діабетиків з кошти місцевих бюджетів. 
Фото – Златопіль
 

Керівники районів Кіровоградщини побоюються фінансування програми «Доступні ліки» за власний кошт
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований