28 березня 2024, четвер

Пенітенціарії Кіровоградщини завітали на урочистий захід “Під сузір’ям Доброти” (ФОТО)

5 грудня керівництво управління Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградській області завітали до навчально-виховного об’єднання «Спеціальна загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №1 дошкільний навчальний заклад Кіровоградської міської ради Кіровоградської області», де з нагоди Міжнародного дня інвалідів відбулись урочистості, підготовлені вихованцями та учнями школи. Про це Златополю повідомили у прес-службі УДПтС України в Кіровоградській області.
Звичайно, цей день не можна називати святковим, але ця дата є особливою в календарі, бо вкотре нагадує всім нам про необхідність забезпечення рівних прав інвалідів, їх участь в житті суспільства, аби вони не почувалися обділеними та самотніми.
В цей день були запрошені небайдужі люди, які прагнуть надати допомогу дітям з особливими потребами. Серед гостей на заході були присутні директори ЗОШ, керівництво управління ДПтС України в області, представники управління освіти Кіровоградської міської ради, представники громадської організації «Серце матері», співробітники СБУ.
В навчальному закладі навчаються, виховуються та отримують комплекс корекційно-реабілітаційних, лікувально-оздоровчих заходів 185 учнів та вихованців дошкільної групи. Пенітенціарії області передали дітям подарунки, фрукти й звичайно солодощі. Школярі підготували пісенні номери та творчі вистави, адже перш за все їм необхідно щоб на них звертали увагу, щоб їх любили і вважали повноцінними людьми. Виступи були настільки зворушливі, що постійно супроводжувались захопленням та сльозами присутніх на концерті. Приємно відзначити, що більшість з числа учнів проявляють високі громадські й морально-вольові якості, живуть повноцінним життям і є  прикладом для всіх нас.
Цього дня, прогресивне людство засвідчує, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Для них мають бути створені умови, які дають змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення визначає ступінь цивілізованості суспільства.
Пенітенціарії Кіровоградщини завітали на урочистий захід “Під сузір’ям Доброти” (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований