01 травня 2024, середа

Сквер “Слави” у Кропивницькому віддадуть під будівництво храму УПЦ КП

Одна з релігійних громад УПЦ КП Кропивницького звернулася до міської ради з проханням виділити ділянку під будівництво храму у сквері “Слави”. Виділення земельної ділянки на сьогоднішньому засіданні погодили члени профільної депутатської комісії міської ради Кропивницького, інформує УНН-Центр.
Земельну ділянку у користування просить релігійна організація “Релігійна громада Апостола Якова, брата Господнього УПЦ КП м.Кропивницький”. Відповідно до проекту рішення, громада отримає у постійне користування 1,5 га землі.
“Сам храм займатиме 20-30 соток, усю іншу територію вони візьмуть територію під благоустрій”, — прокоментував начальник управління земельних відносин та охорони навколишнього середовища міської ради Родіон Владов.
Як уточнив кореспонденту УНН-Центр єпископ Кропивницький і Голованівський Марк, земельна ділянка виділяється одній із громад УПЦ КП міста для її розвитку. Кафедральний собор УПЦ КП, якого бракує Кропивницькому, і надалі планують будувати на Фортечних валах. У сквері “Слави” ж збудують іще один храм Української православної церкви Київського патріархату. Однак, зауважив єпископ Марк, у сквері “Слави” може з’явитися і кафедральний собор. Це станеться у разі, якщо під час початку підготовчих робіт на валах виявиться, що будівництво в обраному місці неможливе.
Остаточне рішення щодо виділення ділянки скверу під будівництво храму ухвалюватимуть на сесії міської ради.
Нагадаємо, наразі у сквері розміщений досі недекомунізований пам’ятник на честь героїв громадянської та Другої світової війни.
Ілюстрація – з сайту УНН
 

Сквер “Слави” у Кропивницькому віддадуть під будівництво храму УПЦ КП
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований