02 травня 2024, четвер

Через проблеми з землею мешканці Новгородківського району обіцяють перекрити трасу (ФОТО)

Сьогодні, 29 червня, під стінами Новгородківської РДА на Кіровоградщині зібрались близько двадцяти жителів району, які хочуть повернути власну землю, яку, за їх словами, незаконно відібрав місцевий фермер, пише Гречка.
На мітинг зібрались жителі кількох населених пунктів Новгородківського району: села Тарасівка, Спільне, Ручайки, Куцівка та з селища Новгородка.
Про те, що земля вже належить директору ТДВ "НЕОАЛЬЯНС" Анатолію Пасічному, мешканці дізналися близько року тому. За словами жителів, Пасічний переоформив землі на основі недійсних договорів оренди. Тобто, договір оренди з ним як приватною особою був укладений був ще в 2002 році і дійсний був на три роки. Фермер переоформив землю на власну матір і у неї ж орендував ділянки на 40 років. Мова йде про орієнтовно до тисячі гектарів землі.
"Замісник Пасічного Загреба звернувся до нас у минулому році. Мовляв, нам можуть повернути землю, треба підписати договори. Якщо не хочеш землю, бери 5 тисяч доларів. Ми так всі зраділи. Але потім кинулись, а земля вже переоформлена", – розповіла жителька району Олена Соболєва.
Деякі мешканці вирішували питання із поверненням землі у судовому порядку, проте на суди ні фермер, ні його представники не з'являлися. Подекуди, Пасічний подавав зустрічний позов на відсудження землі.
Після очікування під стінами РДА до жителів вийшов голова РДА Андрій Кочерга, який запропонував перейти в приміщення держустанови.
Під час зустрічі, голова райдержадміністрації зазначив, що жителі мають вирішити питання із землею спільними силами, тобто подавати до суду не одноосібні позови, а один спільний.
За словами жителів, Пасічний до податкової подав документи, що у 2015 році він виплатив людям 200 тисяч гривень. Проте, жителі взагалі не отримували кошти від оренди протягом 15 років.
Під час колективного обговорення, мешканці написали листа на ім'я голови РДА щодо проведення круглого столу у присутності Пасічного чи його представника, прокуратури, управління юстиції, держгеокадастру щодо обговорення та вирішення конфлікту.
Зустріч призначили на 6 липня, у разі незадоволення вимог мешканців, люди обіцяють перекрити трасу, а потім їхатимуть до Києва.
Фото – Гречка
 

Через проблеми з землею мешканці Новгородківського району обіцяють перекрити трасу (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований