25 квітня 2024, четвер

Прокурору Кіровоградської області дали день, аби той пішов у відставку

Мітинг під обласною прокуратурою, що плавно виокремився з мітингу під ОДА, розпочався з "привітання" від двох сотень протестувальників до прокурора Кіровоградщини Анатолія Коваленка. Заклик "Коваленко у відставку" скандували паралельно розвернувши банери "Зупинимо рейдерів у Бережинці", "Селянам Бережинки – землю, рейдерами – грати" та інші, інформує кореспондент Златополя з місця події.
Звернувся до людей громадський активіст, фермер Олексій Цокалов. 
"Дякую, що не байдужі, що вийшли. Перемога не буде легкою, однак варто боротись за свої права. Після революції Гідності ми чекали, що ситуація зміниться, однак крім зарплат у чиновників і екіпірування у "орлів" Авакова практично нічого не змінилось.  Мене особисто вразили слова начальника обласної поліції Кондрашенка – "ми дамо вам зібрати врожай". Хочеться спитати – а хто ви такий, щоб нам щось дозволяти чи забороняти. Люди самі засіяли та обробляли поля, от і як збирати вирішать без вас", – наголосив Цокалов. 
Обласному прокурору було запропоновано вийти до людей, однак мітингувальникам було запропоновано обрати делегатів та зустрітись з ними. Подібна відповідь не вдовльнила людей, які оголосили – якщо через 15 хвилин прокурор не з'явиться зайдуть до приміщення прокуратури самі, всі разом. 
згодом, прокурору Кіровоградської області мітингувальники дали день, аби піти у відставку. Дану пропозицію під час мітингу активістів Бережинки під час пікетування прокуратури запропонував представник Руху нових сил Іван Слободяник. У разі ігнорування вимоги громади обіцяють – частина людей розіб'є під приміщенням намет, та підтягнуть шини і бочки, а інша поїде на Київ, вимагати відставки обласного прокурора Анатолія Коваленка.
Передувало цьому прибуття на місце події бійців "Донбасу" та нардепа Семенченка, які пішли на перемовини з прокурором.На вимогу мітингувальників вийти до людей, Коваленко відповів пропозицією зустрітись з ініціативною групою, кількість якої постійно зменшувалась і у підсумку скоротилась до 6 осіб. Вимога щодо присутності на зустрічі журналістів була проігнорована, тож у підсумку на зустріч вирішили не йти, а висунути ультиматум – відставка або безстроковий пікет. 
Окрім того, під кінець мітингу прозвучала інформація – у Києві відбулась робоча зустріч генпрокурора з нардепом Яринічем, який доповів Юрію Луценко про події у Бережинці та Кропивницькому.
Фото – Златопіль
Прокурору Кіровоградської області дали день, аби той пішов у відставку
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований