26 квітня 2024, п’ятниця

Вода з автоцистерн та кранів не придатна для пиття і приготування їжі – Держпродспоживслужба

Вода, яку підвозять споживачам послуг ОКВП «Дніпро-Кіровоград» і яка буде подаватися після відновлення централізованого водопостачання, призначена для господарсько-побутових потреб. Про це інформує Златопіль із посиланням на ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.
У відомстві зазначають, що для пиття і приготування їжі наразі слід використовувати бутильовану покупну воду або з альтернативних джерел (колодязі, свердловини), якщо якість води з них відома і відповідає санітарним нормам. Якщо ж споживачі не мають змоги забезпечити себе водою бутильованою або з інших джерел, то перед приготуванням їжі воду з цистерн слід попередньо відстояти або профільтрувати і прокип’ятити. Такі рекомендації фахівців управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. 
З графіком підвезення води споживачам можна ознайомитися на сайті ОКВП «Дніпро-Кіровоград» або за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.
Крім того фахівці нагадують мешканцям про те, що необхідно бути обачними, збираючись відвідати заклади громадського харчування. Зовсім не зайве подумати над відповіддю на запитання, як кафе чи ресторан в умовах відсутності централізованого водопостачання може продовжувати свою діяльність?
Спекотної пори, як ніколи, актуальні нагадування про дотримання гігієнічних вимог. Якщо немає можливості помити руки, можна використати для цієї мети вологі серветки.
Фахівці держпродспоживслужби 02 липня взяли участь у засіданнях постійно діючих міських комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Світловодську та Кропивницькому, у термінових нарадах у містах Олександрії та Знам’янці. На засіданнях та нарадах спеціалісти держпродспоживслужби області запропонували максимально зменшити відвідування дітьми дошкільних навчальних закладів; відкрити чергові групи для дітей, яких немає змоги залишити вдома; відкоригувати меню страв на час відсутності централізованого водозабезпечення в мережах міст (виключити страви та продукти підвищеного епідризику – кисломолочний сир, страви з яєць, з фаршів, що піддаються додатковій термічній обробці тощо).
Заклади відпочинку на базі загальноосвітніх шкіл (пришкільні табори) закінчили працювати ще до 01 липня 2017 року. Заклади оздоровлення забезпечуються водою із власних свердловин, незалежних від водогону «Дніпро-Кіровоград».
– Після відновлення централізованого водопостачання в повному обсязі воду слід спустити протягом 10-15 хвилин під максимальним натиском. Для пиття і приготування їжі використовувати воду лише кип’ячену або профільтровану. – зазначають в Держпродспоживслужбі.
Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.
Ілюстрація – з сайту Держпродспоживслужби
Вода з автоцистерн та кранів не придатна для пиття і приготування їжі – Держпродспоживслужба
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований