05 травня 2024, неділя

На Кіровоградщині розпочались командно-штабні навчання з територіальної оборони

Учора, 4 липня, на Кіровоградщині розпочались командно-штабні навчання з територіальної оборони під керівництвом командувача Сухопутних військ Збройних Сил України, які триватимуть три дні.
Про це повідомляє Златопіль із посиланням на обласний військовий комісаріат.
Основною метою навчань є підвищення злагодженості між органами військового управління, органами управління інших військових формувань та правоохоронних органів, обласної та районних державних адміністрацій під час планування та управління силами та засобами територіальної оборони, удосконалення спроможності органів військового управління під час планування та ведення територіальної оборони.
В рамках зазначених навчань триває підготовка особового складу загону територіальної оборони Голованівського району до виконання визначених завдань. Зокрема, сьогодні основним завданням військовослужбовців було засвоєння тактичних навичок та опрацювання основних елементів використання радіозв’язку, технології та методики його забезпечення під час виконання різноманітних завдань, як у мирний час, так і під час ведення бойових дій. Також, на тактичному навчальному полігоні під наглядом досвідчених військовослужбовців – керівників занять були відпрацьовані тактичні дії ведення вогню підрозділом.
Продовженням дня стала практична складова щодо несення служби на блок-посту. В даному напрямку допомагали представники громадської організації «Цитадель», членами якої є ветерани АТО та активна молодь.
Окрім цього слід зазначити, що поряд з підготовкою військовозобов’язаних до захисту своєї території активно проводиться агітаційна робота на військову службу за контрактом. Надаються роз’яснення порядку призову, терміни дії, умови проходження військової служби за контрактом. Зокрема, аспекти соціально-правового захисту військовослужбовців, перспективи кар’єрного росту та переваги військової служби за контрактом зацікавили певну кількість особового складу. Хлопці цікавляться і уточнюють інформацію одразу ж на місці, адже більшість з них розуміють, що тільки сильна та професійна армія є гарантом безпеки та свободи нашого народу і держави.
ІЛюстрація – zaholovok.com.ua
На Кіровоградщині розпочались командно-штабні навчання з територіальної оборони
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований