05 травня 2024, неділя

У Кіровоградській області запрацювала депутатська комісія із вирішення земельних спорів

Відповідно до статті 8 Земельного кодексу України до повноважень обласних рад у галузі земельних відносин на території області належить вирішення земельних спорів, а також інших питань у галузі земельних відносин. Частиною 1 статті 159 Кодексу встановлено, що земельні спори розглядаються органами місцевого самоврядування на підставі заяви однієї із сторін.
Про це інформує офіційний портал Кіровоградсьої облради, передає Златопіль.
З метою забезпечення реалізації всіх повноважень обласної ради у галузі земельних відносин на території області з дотриманням вимог чинного законодавства України щодо дотримання термінів розгляду заяв із земельних спорів, що надходять на розгляд обласної ради, вимог Закону України “Про захист персональних даних”, у травні поточного року в обласній раді створено тимчасову контрольну комісію з вирішення земельних спорів, до складу якої обрано депутатів обласної ради (по одному представнику від кожної депутатської фракції).
Очолює комісію Давидовський Микола Олексійович, директор ПСП "Зарічне", голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу та земельних відносин.
На першому засіданні тимчасової контрольної комісії заступником голови комісії було обрано Погребнюка Артема Анатолійовича, секретарем – Флорю Андрія Володимировича.
Члени комісії розглянули колективне звернення жителів в с. Синюха Новоархангельського району щодо передачі громадського пасовища у власність окремих громадян для ведення особистого селянського господарства. Комісія прийняла рішення звернутися до відповідних компетентних органів за роз'ясненням щодо вирішення порушеного питання.
Фото – Кіровоградська облрада
 

У Кіровоградській області запрацювала депутатська комісія із вирішення земельних спорів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований