27 квітня 2024, субота

У Кропивницькому з центральної площі міста зник намет з протестувальниками

30 червня після громадської акції, що стосувалась подій в Бережинці, через невиконання вимог її учасників та небажання керівника Головного управління Нацполіції Кіровоградщини Сергія Кондрашенка йти у відставку, активісти встановили намет та оголосили про безстрокову акцію. Однак уже сьогодні, 7 липня, намет зник, пише Гречка.
Суть акції намагались пояснити на прес-конференції біля того ж намету на площі Героїв Майдану. Проте донести до журналістів чіткого плану своїх дій не змогли. Говорили про ходу «Гідності проти свавілля та корупції», згадували про Врадіївку. Те, що учасники нинішньої ходи нікуди не йдуть, пояснювали тим, що зараз вона носить інформаційний характер.
Сьогодні намет з центральної площі несподівано зник. Напередодні, за інформацією «Гречки», учасники наметової акції сходили до Сергія Кондрашенка, проте чим закінчилась зустріч наразі невідомо. За нашими даними, Кондрашенко і досі очолює управління та звільнятись не планує.
З телефонної розмови з активістом Миколою Джоганом журналісти дізнались, що він та інші учасники акції прямують до Холодного Яру. Сьогодні там стартує триденний фест «Холодний Яр – фестиваль нескореної нації – 2017». Серед його учасників гурти «Тартак» та «Тінь Сонця». Можливо, перебування наших активістів на Черкащині пов’язане саме з цією культурною подією.
Як пояснив Микола Джоган, акцію не припинено, адже жодної з вимог не виконано.
«Зараз ми рухаємося в Холодний Яр, потім повернемося та продовжимо», – повідомив телефоном Джоган.
На сторінці іншого активіста –  Василя Любарця у Фейсбуці, журналісти натрапили на оголошення про плани активістів вирушити на Черкащину:
«Наступний крок ХОДИ «ГІДНІСТЬ проти СВАВІЛЛЯ і КОРУПЦІЇ» – Холодний ЯР! Єднаймося БРАТИ на меті повернення контролю над органами влади до ВІЧЕ ГРОМАДИ», – написав чоловік.
Цей пост проілюстровано двома світлинами: наметом на площі «Героїв Майдану», та афішею фестивалю в Холодному Яру.
Фото – з сайту Гречка
 

У Кропивницькому з центральної площі міста зник намет з протестувальниками
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований