27 квітня 2024, субота

Більше 200 петрівчан цьогоріч працювали на тимчасових роботах

Питання організації та проведення громадських робіт стало темою ділової зустрічі, що відбулася у Петрівському районному центрі зайнятості, зв участі представників органів місцевого самоврядування та  ФГ «Злагода НС», ТОВ а/ф «Фортуна».
«Організація і проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру завжди займали важливе місце в низці заходів Петрівського районного центру зайнятості. Саме за рахунок тимчасової зайнятості можна оперативно задовольнити потреби роботодавців у робочій силі та виконати певні види робіт. З іншого боку, громадські та інші роботи тимчасового характеру є засобом реалізації політики зайнятості населення, що може зняти соціальну напругу на ринку праці, сприяти соціально-економічному розвитку регіону, а також забезпечити трудову адаптацію безробітних і бути для них  джерелом доходу у  скрутний з матеріальної точки зору період», – відкриваючи засідання зазначила директор районного центру зайнятості О.Павлюк. 
Наразі у ході конструктивного діалогу присутні розглянули правові аспекти питань, пов’язаних з організацією та проведенням громадських та інших робіт тимчасового характеру, основне врегулювання яких міститься у чинному законодавстві про зайнятість населення та інших правових актах. Учасники обговорили чимало питань, які стосувалися як підготовчої роботи проведення цих робіт, так і самого порядку їх організації проведення.
Відмічено, що на даний час найбільше зацікавлені в організації громадських робіт органи місцевого самоврядування, адже це дає їм можливість виконати певні роботи, важливі для розвитку територіальних громад. Учасники громадських робіт упорядковують території населених пунктів, ремонтують об’єкти соціальної сфери тощо. 
Завдяки співпраці органів місцевої влади, районного центру зайнятості та роботодавців за січень-червень цього року до згаданих робіт залучено більше 200 мешканців району. 
Також, в рамках заходу учасники мали можливість обмінятися досвідом роботи, яка спрямована на підвищення рівня працевлаштування безробітних громадян та дійшли висновку, що тільки спільними зусиллями служби зайнятості та роботодавців можна долати проблеми безробіття, що лежить в основі програм соціально-економічного розвитку регіонів, яка спрямована на поліпшення життя кожного мешканця району.
На завершення ділової зустрічі домовлено про організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру на території Ганнівської, Луганської сільських рад та ФГ «Злагода НС», ТОВ а/ф «Фортуна», в яких візьмуть участь близько 20 осіб. 
Т.Біденко, провідний фахівець з питань зайнятості Петрівського районного центру зайнятості
Фото – Петрівський РЦЗ
 

Більше 200 петрівчан цьогоріч працювали на тимчасових роботах
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований