27 квітня 2024, субота

Стелу Леніну в Кропивницькому розбирають “невідомі благодійники” (ФОТО, ВІДЕО)

Станом на 19-30 в центрі Кропивницького у сквері "Ценральний" екскаватором практично до фундаменту розібрали стелу Леніну, яка до цього, нібито, знаходилася на реконструкції. Разом з тим, журналістам так і не вдалося з'ясувати, хто саме розбирає недомонумент, пише Златопіль.
Водій крана та водії вантажівок, що відвантажують з центру міста граніт і бетон відмовилися представлятися і називати звідки вони, зазначаючи лише, що виконують команду. 
Чию саме команду, пояснили в міській раді. За словами заступника міського голови Кропивницького Олександра Мосіна, міська влада погодила знесення стели, відповідно до "декомунізаційного закону", оскільки пропозицій щодо її реконструкції так і не надійшло. Саме тому управлінці звернулися за допомою до підрядної організації, яка й виконує дані роботи.
Хто саме займається демонтажем стели, Олександр Мосін сказати не зміг, однак зауважив, що робиться все це безкоштовно: міська влада, мовляв, звернулася до благодійників, які допомогли технікою і людськими ресурсами.
Зауважимо, що перехожі впізнали в вантажівках, що під'їжджали за відходами, авто місцевих "дорожників", а в кузові однієї із фур знаходився асфальт. 
Нагадаємо, міський голова Кропивницького Андрій Райкович у лютому минулого року заявляв, що знести стелу неможливо, оскільки там нібито металеве осердя. Як виявилося, там лише бетон. Мерія планувала встановити на стелі герб міста і нову, на той момент 2016 року, назву.  
Фото та відео – Златопіль, Гречка.
Стелу Леніну в Кропивницькому розбирають “невідомі благодійники” (ФОТО, ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований