29 квітня 2024, понеділок

У Новомиргороді 24 серпня відкриють оновлений парк

У Новомиргороді, що на Кіровоградщині, реалізують проект зі створення сучасної паркової зони європейського зразка на території центрального міського парку. Про це інформує офіційний сайт міськради Новомиргорода з посиланням на "Точку Доступу".
Результати масштабної реконструкції можна буде побачити вже наприкінці цього літа. Офіційне відкриття першої черги заплановане на 24 серпня в рамках відзначення Дня незалежності України.
Поточний хід будівельних робіт перевірили Андрій Ніколаєнко, голова ради директорів ТОВ ВКФ «Велта» та міський голова Ігор Забажан. Виробнича компанія, в рамках реалізації підписаного з міською радою договору про соціальне партнерство, здійснює основне фінансування об’єкту. Крім того, вже на етапі будівельних робіт, проект підтримали представники соціально відповідального бізнесу – ПСП «Бирзулове», ТОВ агрофірма ім. Чкалова, ПП агрофірма «Панчеве», товариство «Агролан», товариство «Агроресурс». Частину коштів було виділено з міського бюджету.

“Робота над розробкою зовнішнього вигляду парку розпочалася у січні поточного року. Цим займалися спеціалісти підприємства «Green industry», запрошені компанією «Велта». Дизайнери склали детальний план  створення сучасної зеленої зони, який розрахований на кілька років. Орієнтовна вартість проведених робіт – 2 мільйони гривень. Лише на розробку проектної документації було витрачено близько 180 тисяч. Загалом парк площею близько 5 га, зараз ми реконструюємо 1,3 га. Це сама складна частина, бо раніше тут був захаращений пустир. На цій території планується зробити тротуарні доріжки з лавками для відпочинку, гарні газони, ігровий майданчик та сухий фонтан для дітей” – коментує Новомиргородський міський голова  Ігор Забажан для інтернет – ресурсу Точка Доступу.
Фото – Точка Доступу
 

У Новомиргороді 24 серпня відкриють оновлений парк
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований