04 травня 2024, субота

У Кропивницькому за липень патрульні вже зупинили 40 нетверезих водіїв

Патрульні поліцейські міста Кропивницький за двадцять днів липня виявили 40 випадків керування транспортними засобами водіями, які мали ознаки алкогольного чи наркотичного сп’яніння.
Про це Златополю повідомили в прес-службі Патрульної поліції Кропивницького.
У всіх випадках на водіїв були складені відповідні матеріали про адміністративне правопорушення за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність водіїв за керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу водія та швидкість його реакції. Наразі 34 адміністративні матеріали вже передано до суду, 6 – підготовлено та буде передано до суду в п’ятиденний термін згідно чинного законодавста.
Відповідно до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення за вищевказані дії водій притягується до такої відповідальності:
– якщо такі дії вчинені вперше протягом року – штраф 10200 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік;
– якщо ці дії вчинені повторно (вдруге) протягом року – штраф 20400 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки;
– якщо особа вже двічі протягом року притягувалась до відповідальності за подібні дії – штраф 40800 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років.
Крім того, закон зобов’язує особу, яка керує транспортним засобом і у якої виявлено ознаки сп’яніння, пройти відповідно до встановленого порядку огляд на стан сп’яніння. Відмова від проходження такого огляду передбачає адміністративну відповідальність згідно статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
– Шановні водії, патрульна поліція Кропивницького закликає Вас бути відповідальними і не сідати за кермо у стані сп’яніння. Адже від цього залежить не тільки ваша безпека, а й безпека інших учасників дорожнього руху. – звертаються патрульні.
Ілюстрація – зі сторінки Патурльної поліції Кропивницького у Facebook
У Кропивницькому за липень патрульні вже зупинили 40 нетверезих водіїв
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований