26 квітня 2024, п’ятниця

Голова Кіровоградської облради обговорив децентралізацію з представниками місцевго самоврядування Черкащини

Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко з робочим візитом відвідав Маловисківську об’єднану територіальну громаду, де провів зустріч із представниками органів місцевого самоврядування Черкаської області.
Про це інформує Златопіль із посиланням на офіційний портал Кіровоградської обласної ради.
До складу делегації увійшли голови міських, районних, сільських рад Черкаської області та їх депутати. Основне питання, яке розглядалося на зустрічі – досвід втілення реформи децентралізації.
Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко разом із головою Маловисківської громади Юрієм Гульдасом розповів про впровадження даної реформи на території Кіровоградщини, поінформував про новостворені громади, а також наголосив, що у жовтень 2017 року планується проведення виборів ще у 8 об’єднаних територіальних громадах. Він підкреслив, що Маловисківська ОТГ є гарним прикладом для області та України загалом.
– Сільські, міські голови, депутати взяли на себе відповідальність за майбутнє територій. Маловисківська громада є першопрохідцем щодо впровадження децентралізації в нашій області і, можливо тому, вона є взірцем для всіх інших. Вкрай важлива ефективна співпраця громади з районної радою та адміністрацією і ми це спостерігаємо в Маловисківському районі. Але щоб цього досягти вони пройшли непростий шлях, – зазначив Олександр Чорноіваненко.

Також Олександр Чорноіваненко розповів детальніше про проблеми, які спіткають на шляху об’єднання і підкреслив, що законодавець має доопрацювати реформу децентралізації в частині визначення права громади розпоряджатися землею поза межами населених пунктів. У ході зустрічі голова обласної ради відповів на запитання черкаської делегації та закликав створювати потужні, ефективні громади у своїй області.
Фото – Кіровоградська обласна рада
 

Голова Кіровоградської облради обговорив децентралізацію з представниками місцевго самоврядування Черкащини
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований