02 травня 2024, четвер

Робоча група розглянула пропозиції по формуванню ОТГ на Кіровоградщині

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко взяв участь у засіданні робочої групи з підготовки проекту Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області.
Про це інформує Златопіль із посиланням на офіційний портал Кіровоградської облради.
Учасники засідання обговорили пропозиції 9 районів щодо внесення змін до зазначеного документа. Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко наголосив, що затверджений Кабінетом Міністрів України перспективний план є взірцем для проведення децентралізації, проте кожна громада може внести свої пропозиції та зміни до нього.
Олександр Чорноіваненко зазначив, що фінансова допомога громадам не є головним аргументом для об’єднання.
– Надходження до бюджету Новоукраїнської громади за рік становить 59 мільйонів, це більше ніж до бюджетів Вільшанського, Устинівського, Компаніївського Світловодського, Новгородківського і Бобринецького районів. Великоандрусівська громада з бюджетом 7 мільйонів цьогоріч з фонду регіонального розвитку отримає додатково 6 мільйонів, це є значною допомогою. Незважаючи на ці дані, фінансова підтримка громад не є основним аргументом для їх об’єднання, головне – це бажання людей змінити своє життя і підняти на новий рівень освіту, медицину, інфраструктуру, – зазначив Олександр Чорноіваненко.
Робоча група розглянула пропозиції щодо заміни раніше запропонованих моделей громад у Добровеличківському, Кіровоградському, Новомиргородському, Новоукраїнському, Олександрійському, Бобринецькому, Знам'янському, Новоархангельському та Онуфріївському районах.
Вирішено підтримати пропозиції Добровеличківського району стосовно створення 3 ОТГ (Помічнянської, Тишківської та розширеної Добровеличківської), Кіровоградського району щодо створення 6 ОТГ (Первозванівської, Великосеверинівської, Катеринівської, Іваноблагодатнівської, Аджамської, Бережинської), Новомиргородського району стосовно переформатування 3 ОТГ у модель "1 район – 1 громада", Олександрійського щодо створення 4 ОТГ (Червонокам'янської, Новопразької, Приютівської та громади міста Олександрії). Члени робочої групи запропонували керівнику Новоукраїнському району доопрацювати модель, за якої одне із сіл вийде зі складу Іванівської громади і приєднається до Соколівської ОТГ Кіровоградського району. Запропоновані зміни буде внесено на пленарне засідання обласної ради.
Фото – Кіровоградська облрада
Робоча група розглянула пропозиції по формуванню ОТГ на Кіровоградщині
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований