23 квітня 2024, вівторок

В Олександрії вивчать можливість переведення будинків на “автономку”

Міський голова Олександрії, що на Кіровоградщині, Степан Цапюк доручив управлінню житлово-комунального господарства проаналізувати будинки, де більшість квартир перейшло на автономне опалення.
Про це Степан Цапюк сказав на засіданні виконкому сьогодні, 27 липня, передає Моя Олександрія.
Мова зайшла про індивідуальне опалення. Міський голова зазначив, що сьогодні є близько 200 заяв від жителів міста на відключення від централізованого опалення. Однак, за його словами, ці заяви складно задовольнити, тому що існує постанова Кабміну про заборону переходу на індивідуальне опалення окремих квартир та дозволу на перехід в разі, коли на "автономку" переходить весь будинок.
Крім цього, за словами Цапюка, Олександрія очікує отримати кредит в 19 мільйонів євро від Європейського інвестиційного банку на реконструкцію теплових мереж, і банк зажадав, щоб місто прийняло рішення виконкому про припинення видачі дозволів на від'єднання користувачів від центрального опалення.
Після такого вступу мер протокольно доручив управлінню житлово-комунального господарства оперативно вивчити будинки, де на центральному опаленні залишилися 1-2-3 квартири, і вийти з пропозицією відключити такі будинки від центрального опалення.
При цьому Цапюк зазначив, що розглядатимуться варіанти і по малозабезпеченим жителям, бо невигідно опалювати централізовано будинок, де одна-дві квартири споживачів.
Виконати доручення управління має до 3 серпня.
Скріншот – Моя Олександрія
 

В Олександрії вивчать можливість переведення будинків на “автономку”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований