19 травня 2024, неділя

Афганці з Олександрії пригнали джипи для АТО (Фото)

Два джипи Nissan Navara пригнали з Польщі активісти Олександрійської громадської організації “Солдати в Афгані” вчора, 14 грудня. Машини призначені для АТО. Про це пише видання “Моя Олександрія“.
 
Як розповів голова організації Євген Зверевщіков, до сьогоднішнього дня районні та міські афганці допомагали війську продуктами та одягом. А тепер з’явився новий напрямок.
– 27 жовтня я був на конференції УСВА, де виступав голова Волинської обласної організації Григорій Павлович (Павлович – прізвище – Авт.) Він поділився, що за період війни їм вдалося перегнати для АТО дванадцять джипів. Звичайно, почувши таке, ми задумалися: якщо існує подібний досвід, чому б ним не скористатися, – каже Зверевщіков.
Вивчити необхідні нюанси олександрійцям допоміг депутат Луцької міськради від партії УДАР Валерій Бутко. Важливо те, що уряд дозволяє переганяти машини для АТО без держмита і “розмитнення”. Таким чином техніка надходить в Україну без зайвих накруток, що дозволяє зацікавити спонсорів.
– Перевезенні нами джипи, – показує Зверевщіков за вікно, – придбані у Польщі у приватних осіб. Один – за 3200 доларів, другий – за 3800. Покупку оплатив меценат з Кривого Рогу для своїх земляків – машини призначені для військової частини “Польова пошта В-2603”. Це прості дизелі, без наворотів, без зайвої електроніки, якраз те, що потрібно на війні. Скажу, як водій, якщо машина спокійно пройшла до Олександрії дві тисячі кілометрів, то з нею все нормально.
Сьогодні джипи будуть передані криворізьким військовим. А в обмін на клопоти олександрійці набули цінний досвід. Якщо спонсори знайдуться у нас – в місті, районі чи області – афганці готові переганяти джипи далі, тепер уже для своїх, кіровоградських бійців. 
[widgetkit id=268]
Афганці з Олександрії пригнали джипи для АТО (Фото)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований