30 квітня 2024, вівторок

У Кропивницькому вшанували пам’ять полеглих у нерівному бою спецпризначенців (ФОТО)

Три роки тому, 29 липня 2014 року, в селі Латишеве Донецької області під час виконання бойового завдання з пошуку та порятунку пілотів збитого під Сніжним українського літака, загинула група бійців 3-го полку спецпризначення. До річниці трагедії у рідній частині військовослужбовців відбулось урочисте вшанування пам’яті героїв, пише Златопіль
Декількасот військових вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

«Ми повинні пам’ятати такі дати, адже це історія не лише новітньої україно-російської війни, а й нашого полку. Звісно, ми підтримуємо зв’язки із сім’ями загиблих хлопців, допомагаємо чим можемо. Але головне, звісно, це моральна підтримка – розуміння того, що подвиг не буде забуто, а передаватиметься прийдешнім поколінням.
Щорічно до цієї дати частина наших бійців їде у кожен населений пункт, де поховані наші «кіборги» – на Личаківське кладовище, до Гайворона, Іванівки, Малої Виски та інших міст та сіл», – розповідає заступник командира 3 полку по роботі з особовим складом, майор Сергій Францішкевич.
Опісля церемонія перемістилась на Рівнянське кладовище, де віддати шану останньому подвигу героїв зійшлись не лише товариші по службі, але друзі, волонтери та просто небайдужі кропивничани. 
Поминальну молитву за полеглими військовослужбовцями провів єпископ Кропивницький та Голованівський Марк.

Фото – Златопіль
У Кропивницькому вшанували пам’ять полеглих у нерівному бою спецпризначенців (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований