15 травня 2024, середа

У Кропивницькому встановлять пам’ятну дошку загиблому Герою АТО Федору Романову

У Кропивницькому буде встановлена інформаційна дошка на честь загиблого воїна – учасника антитерористичної операції Романова Федора Анатолійовича.
Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської міської ради, інформує Златопіль.
Пам’ятна дошка буде встановлена на будинку, де жив Федір Романов по вулиці, що тепер носить його ім’я.
Довідка:
Федір Романов закінчив ЗОШ №24 у Кіровограді, оволодів робочою спеціальністю в ПТУ № 2, працював слюсарем, пройшов строкову службу в лавах ЗСУ впродовж 2002—2004 років. Випускник 2010-го року медичного коледжу ім. Мухіна. До служби в складі ЗС України проживав в обласному центрі та працював на станції швидкої медичної допомоги.
Мобілізований у квітні 2014-го, фельдшер госпітального відділення медичної роти 93-ї бригади. 19 серпня 2014 року 10 медбратів 93-ї роти вирушили під Іловайськ.
Загинув внаслідок обстрілу українських військ поблизу Іловайська під час виходу з оточення на дорозі біля села Новокатеринівка. Федір Романов не побіг до укриття, а намагався врятувати пораненого українського воїна. Біля них вибухнув снаряд. Федір до останнього тягнув на собі побратима, а коли їх оточили російські найманці, підірвав гранату.
Похований у Кропивницькому на Алеї почесних воїнських поховань Рівенянського кладовища. За особисті мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) та відзнакою виконавчого комітету Кіровоградської міської ради «За заслуги» ІІ ступеня (посмертно).
 
 

У Кропивницькому встановлять пам’ятну дошку загиблому Герою АТО Федору Романову
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований