19 квітня 2024, п’ятниця

Початок епідсезону на Кіровоградщині: що робити, аби не захворіти

Незалежно від рівня захворюваності з гострих респіраторних інфекцій та грипу епідемічний сезон завжди починається з 40-го тижня поточного року і триває по 20-й тиждень року наступного. Епідсезон 2017-2018 років розпочався 2 жовтня і закінчиться в травні наступного року.
Однак зазвичай на початок епідемічного сезону припадає і деяке сезонне зростання рівня захворюваності населення на гострі респіраторні вірусні інфекції. Це пояснюється реакцією організму людини на зниження температури повітря на вулиці.
Одна з основних рекомендацій держпродспоживслужби для населення на початку холодної пори року – не переохолоджуватися, щоб не застудитися.
Про це в першу чергу мають потурбуватися керівники підприємств теплозабезпечення, місцевих органів влади та місцевого самоврядування, аби опалювальний сезон розпочався вчасно і без аварійних ситуацій і в домівках та робочих кабінетах, у закладах освіти, лікувальних та соціальної сфери було тепло.
У цей період варто бути уважнішими працівникам навчальних закладів до здоров’я дітей, які відвідують дитсадки і навчаються у школах. У випадках, якщо дитина приходить із симптомами застуди чи респіраторного захворювання, її не слід допускати в організований колектив, щоб запобігти можливому поширенню інфекції.
Як повідомило Міністерство охорони здоров’я України, нинішній епідемічний сезон не мине без грипу. Епідеміологи твердять, і це підтверджує практика, що найефективнішим засобом профілактики грипу є щеплення. Для профілактики грипу в епідемічному сезоні 2017-2018 років в Україні затвердили оновлений склад 4 вакцин зі штамами вірусу, актуальними для цього сезону. Вакцини, перереєстровані в Україні на епідемічний сезон 2017–2018 років, відповідно до рекомендації ВООЗ, включають штами Michigan, Hong Kong та Brisbane. За повідомленням сайту Мінохорони здоров’я України наразі ці вакцини – ІНФЛУВАК (Нідерланди), ІНФЛУЕНЗА ВАКСІН (Китай), ДЖІСІ ФЛЮ (Корея), ВАКСІГРИП (Франція) – проходять експертну оцінку ДУ «Державний експертний центр МОЗ України».
Проте наразі найголовніше – щоб всі скрізь мали комфортне середовище життєдіяльності, де було б тепло.
Держпродспоживслужба області звертається до керівників закладів, установ, підприємств всіх форм власності, суб’єктів господарювання щодо своєчасного забезпечення відповідних комфортних умов перебування (навчання, здійснення діяльності тощо) дорослому та дитячому населенню.
Ілюстрація: joburgwest.getitonline.co.za
 
 

Початок епідсезону на Кіровоградщині: що робити, аби не захворіти
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований