25 квітня 2024, четвер

У Кропивницькому близько двадцяти дітей змінили традиційну школу на альтернативну (ВІДЕО)

У Кропивницькому батьки, чиїм дітям було некомфортно в традиційній школі, заснували власну – альтернативну. Єдину в місті. Навчаються там майже два десятка учнів. Програма міністерська, а от форма подачі та засвоєння матеріалу кардинально відрізняються від традиційної. Яка вона – нестандартна школа, деталі дивіться в сюжеті «Подробиць».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нa рaдіостaнції Кіровогрaдщини новини читaли репом (ВІДЕО)

Урок більше нагадує невимушене спілкування. Кожна дитина – отримує своє завдання, потім – дискусія на різні теми. Відсутність тиску та індивідуальний підхід – сподобались Світлані і вона перевела свого десятирічного сина зі звичайної школи в альтернативну.

"Головна зміна якщо дивитися на нього фізично він не втомлений , немає оцього похмурого вигляду , оці зігнуті плечі , синці під очима, у нього вистачає сил, він радіє", – розповідає Світлана Ткаченко, мама учня Кропивницької альтернативної школи.
Сам Юра – за старою школою – не сумує. Тут – почуває себе досить комфортно.
"Домашнє нам не задають, якщо ми матеріал добре засвоїли, не так як в школі – навіть якщо ти можеш із закрити глазами сказати слово в слово з підручника, тобі все-одно треба робити домашнє завдання", –  розповідає Юра Ткаченко, учень Кропивницької альтернативної школи..
Співзасновниками альтернативної школи стали батьки, які ризикнули відійти від традиційної системи. 20 дітей формально є учнями звичайної школи. Саме там писатимуть контрольні та отримають атестат. В альтернативній – засвоєння матеріалу – перевіряють за допомогою тестів, якщо потрібно тему вивчають знову.
"В звичайній школі якесь маєш планування, плани, конспекти, і після того немає сенсу розвиватися, бо все іде по колу. Мені треба постійно їм щось нове придумувати , нове, нове, заохочувати, мотивувати", – розповідає Алевтина Сторожевська, куратор старшої групи Кропивницької альтернативної школи.
Про переваги альтернативної школи залюбки розказують – самі діти.
"У старій школі ти постійно переживаєш, що можуть поставити погану оцінку, або ти якось не так щось скажеш і ти, навіть якщо ти помилишся – нічого страшного", – розповідає Марина Ханілевич-Поляновська, учениця Кропивницької альтернативної школи.
Цей експеримент – не комерційний. В оплату входить лише оренда приміщення, гонорари наставникам та додаткові гуртки. У місяць усе це становить до 2 тисяч гривень з родини, однак атмосфера спокою, яка тут панує, – запевняють мами – того варта.
Фото, відео: podrobnosti.ua
 
 

У Кропивницькому близько двадцяти дітей змінили традиційну школу на альтернативну (ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований