30 квітня 2024, вівторок

Кропивницькі спецпризначенці привезли срібло з Великобританії (ФОТО)

Дві доби без сну, близько 85 пройдених кілометрів, з 48-кілограмовими рюкзаками за плечима під дощем. Так кропивницькі спецпризначенці вибороли срібло на щорічних міжнародних змаганнях "Cambrian Patrol" у Великобританії.
Всього, за 47 з половиною годин, група з восьми військовослужбовців подолала по гірській місцевості 85 км.

Протягом 10 діб (з 13 по 22 жовтня) поблизу міста Сенні Брідж Великої Британії проводились щорічні міжнародні змагання серед команд військових частин. У цьому році, було заявлено 139 команд, 28 з яких представляли Збройні сили інших країн. Більш ніж 80 команд зійшли з дистанції, так і не зумівши подолати усі труднощі переходу та завдань.

На першому етапі військовослужбовці повинні були продемонструвати моральні та лідерські якості, фізичну підготовку, вміння користуватися картами і так далі.. Під час другого етапу змагань, воїни-спецпризначенці виконували спеціальні дії, за одним із завдань розвідгрупа подолала водну перешкоду (70м) у повному спорядженні при температурі води +6 градусів. 
«Ми здобули для себе багато досвіду, особливо досвід як працювати в такій місцевості, адже у нас такого немає. Ми потрапляли по пояс в болото, витягували один одного і йшли далі. 
Ці змагання демонструють те, що не достатньо бути фізично підготовленим. Все залежить від твоєї голови. Всі команди були фізично сильними, а от морально багато хто був не готовий, саме тому більшість команд зійшли з дистанцій», – розповідає військовий  з позивним «Алекс».
 
 
Також наші хлопці організовували роботу щодо розмінування місцевості, надання першої медичної допомоги та організацію медичної евакуації.

«Маршрути надзвичайно екстремальні. Нічого не видно, постійно йде дощ, по коліна в болоті, каміння і обвали, гірські річки і водоспади. Надзвичайно важко, але дуже цікаво. Дуже сподобалось наскільки детально розроблені завдання, актори, які виконували ролі постраждалих…», – розповідає боєць з позивним "Пульс". 
Хлопці розповіли, що з собою мали українське сало, яким на фініші пригощали інших. 
Варто наголосити, що 3-й полк спеціально призначення приймає участь в "Cambrian Patrol" вже не вперше. У 2013 році команда спецпризначенців здобула бронзову винагороду. 

Фото: Златопіль

 

 

 

Кропивницькі спецпризначенці привезли срібло з Великобританії (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований