20 травня 2024, понеділок

У Кіровограді вшанували журналістів

Сьогодні у Кіровоградській міській раді пройшли урочистості з нагоди 55-ї річниці Кіровоградської обласної організації Національної спілки журналістів України, пише офіційний сайт Кіровоградської обласної ради.
З вітальним словом до журналістів звернувся голова обласної ради Олександр Чорноіваненко: 
– Я скажу відверто – завдяки журналістам ми змогли досягти того, що всі полюбили Україну. У вас відповідальне завдання – ви несете правду людям. Я розумію, що раніше вам складніше було писати об’єктивно, насамперед тому, що упродовж 23 років ми не реформували власний інформаційний простір і, на жаль, частково він залишився під впливом влади, а частково під впливом великого бізнесу, який має у своїх руках телебачення, електронні і друковані засоби масової інформації.
Звертаючись до присутніх, Олександр Чорноіваненко висловив надію:
 – Мені б хотілося, щоб на 24-у році нашої незалежності – ви стали дійсно незалежними. Наведу приклад, у нас є журналісти з «Народного слова» – чи чули ви за 10 місяців, коли я був головою обласної ради, якусь ремарку від мене на кшталт друкувати чи не друкувати? Ні, ви цього не почуєте ніколи, – запевнив голова обласної ради.
– Я вважаю, що вам підказувати не треба, – зазначив очільник області, – вас треба слухати, тому що ви несете об’єктивну інформацію, а об’єктивність у нашому житті вкрай необхідна. Я хотів би, щоб ця об’єктивність була підсилена змінами у законодавстві, щоб ви могли бути дійсно незалежними, щоб врешті-решт було створено громадське телебачення, – наголосив голова обласної ради і звернувся до журналістів з проханням вносити свої пропозиції щодо змін до законодавства: – Я готовий, як голова обласної ради, донести до народних депутатів України і вищого керівництва нашої країни ваші пропозиції щодо змін у законодавстві.
Насамкінець виступу Олександр Чорноіваненко щиро подякував журналістам за їхню роботу, побажав успіхів у роботі і висловив сподівання, що наступного року буде досягнуто змін як на законодавчому, так і на моральному рівнях журналістики.
Грамоти та почесні грамоти обласної ради з рук очільника отримали видатні представники обласної організації Національної спілки журналістів України.
У Кіровограді вшанували журналістів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований