19 травня 2024, неділя

У Кропивницькому представили програму “Доступне тепло”

За сприяння НАК "Нафтогаз Україна",  ВАТ "Кіровоградгаз" і програми Європейського банку реконструкції та розвитку "IQ energy" міська рада Кропивницького планує реалізувати довготривалу місцеву програму "Доступне тепло".

За словами заступника міського голови Кропивницького серед запланованої діяльності – відключення від централізованого теплопостачання 96 будинків у яких залишилось по 1-2 абонентів. 

"У місті залишилось 240 квартир, які потребують щонайскорішого відключення. Міська рада візьме на себе 50% витрат по даному проекту, ще 35% компенсує програма IQ energy від ЄБРР. Тож на плечі абонента лягає лише 15% витрат", – наголосив заступник міського голови Олександр Мосін.

Щодо компенсації, то вона відбуватиметься наступним чином – кожен кропивничанин, який буде відключений від централізованого опалення чи бажає придбати та змонтувати енергоефективне обладнання, обирає продукцію з Каталогу технологій IQ energy на офіційному сайті програми (www.iqenergy.org.ua), отримує кредит, або сплачує покупку кредиткою одного з банків партнерів – Ukrsibbank, Райффайзен банк Аваль та OTPbank.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кірoвoградщині за перевезення незакoннoгo вантажу через митний кoрдoн стягненo майже 2 мільйoни гривень

Після виконання всіх робіт абонент подає заявку через онлайн-систему та отримує компенсацію до 3 тисяч євро.

Серед доступного для покупки обладнання – понад 4 тисячі найменувань продукції об'єднаних в наступні категорії: енергозберігаючі вікна, системи теплопостачання, сонячні теплові системи, газові котли, теплоізоляція стін і стелі, теплові лічильники та інше.

"Компенсація виплачується доволі швидко, протягом 3-5 тижнів з моменту підтвердження заявки. Загалом сума компенсації не надто впливає на час прийняття рішення", – наголосив керівник програми IQ energy Володимир Шимкін.

Фото: Златопіль

 

У Кропивницькому представили програму “Доступне тепло”
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований