20 травня 2024, понеділок

На Кіровоградщині було вбито двох фермерів

Нащодавно у с. Кам’янка, Новомиргородського району  від рук невідомих злочинців загинуло двоє фермерів – батько та син. Про це правоохоронним органам повідомив сільський голова Павло Самойленко.  Їхня смерть була нелегкою, на тілах обох – сліди знущань, руки й ноги позв’язувані скетчем та електричним шнуром. У хаті – сліди обшуку. Про це йдеться на сайті “Новомиргородського району”.
Чоловіки, батько  та його розлучений син – жили скромно, з односільчанами спілкувалися по мінімуму, та настільки злісних ворогів, щоб хотіли їхньої смерті не мали. Всі відзначають, що обоє були дуже працьовитими та порядними. Обробляли невеликий (до 10 га землі) наділ на полі, а також низку городів. У селі подейкують, що господарі планували придбати комбайн, можливо, мотивом нападу зловмисників були наміри знайти у них дома значну суму грошей. Скільки грошей було знайдено й чи знайдено взагалі – невідомо. Наразі правоохоронці проводять слідчі роботи.
Але водночас з’явилася інформація про те, що в місті існує певна банда рекетирів, яка тероризує місцевих підприємців. Дехто погодився сплачувати їм гроші – і суми були немаленькими – по 3-5 тисяч гривень. Були й ті, хто відмовився від кабальних умов – і їм у вікна кидали пляшки з запалювальною сумішшю. Поки що від цього ніхто не постраждав фізично, проте ніхто не знає, коли зловмисники кинуть не просто пляшку, а класичний палаючий коктейль Молотова – такий, який більшість з нас бачили тільки на фото з Майдану. І платити в умовах економічної кризи теж дуже накладно.
Деталей про ці справи правоохоронці не розголошують, посилаючись на таємницю слідства. Хотілося б вірити, що їхні дії призведуть до якихось позитивних наслідків.
Поки що всі мешканці Новомиргорода повинні бути якомога обачнішими і дбати про свою безпеку. І починати треба з того, щоб якомога настороженіше ставитися до будь-якої інформації, що надходить до вас і стосується ваших грошей. Адже зовсім недавно телефонні шахраї влаштували дуже масштабну операцію з витрушування грошей із новомиргородців – телефонували додому, викладали легенду, що щось трапилося з дитиною й просили привезти грошей на залізничний вокзал, причому солідні суми. Гроші забирали підставні персони – і лише потім жертва дізнавалася, що з її дитиною все було гаразд, просто шахраї скористувалися її наївністю.
На Кіровоградщині було вбито двох фермерів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований