19 травня 2024, неділя

Зарплата понад 20 тисяч: кого найбiльше цiнують на ринку працi в Кропивницькому (ІНФОГРАФІКА)

Незважаючи на запевнення уряду в економiчному зростаннi країни, переддень зими з космiчними комунальними платiжками змушує шукати роботу, яка добре оплачується.У зв’язку з цим ми вирiшили з’ясувати, якi вакансiї користуються найбiльшим попитом у мiсцевих роботодавцiв i яку заробiтну платню вони готовi запропонувати. Детальнiше про це – далi.
У рейтингу фахiвцiв, яких найчастiше шукають на регiональному ринку працi, лiдирують менеджери з продажу. Друге мiсце займають представники робочих спецiальностей, третє – продавцi-консультанти. Також попитом користуються спецiалiсти, якi готовi працювати в сферi адмiнiстрування, готельно-ресторанного бiзнесу, дизайна, логiстики та будiвництва. 

У той же час в ТОП-5 сфер з найнижчою конкуренцiєю, згiдно даних пошукового порталу «Work.ua», входять вакансiї фахiвцiв зi страхування, юриспруденцiї, нерухомостi, культури та управлiння персоналом. 
Якщо з вакансiями все бiльш-менш зрозумiло, показники середнього рiвня заробiтної плати на Кiровоградщинi змушують задуматися. Згiдно офiцiйних даних Державної служби статистики України, у Кiровоградськiй областi зарплата з початку року збiльшилася всього лише на пiвсотнi й наразi сягає 5617 гривень. Але це стосується лише державних пiдприємств i установ. Натомiсть в приватному секторi ситуацiя є дещо кращою. 
Вiдтак безпосередньо зараз у Кропивницькому шукають спецiалiстiв у сферi ТОП-менеджменту, яким за виконання функцiональних обов’язкiв обiцяють 21 250 гривень заробiтної плати. Практично вдвiчi менше пропонують фахiвцям у галузях сiльського господарства та агробiзнесу – 14 875 гривень. На кiлька тисяч нижчою є платня в освiтнiй сферi. Зокрема викладачу англiйскої мови кропивницькi роботодавцi пропонують зарплату в розмiрi 10 492 гривень. У порiвняннi продавцям-консультантам обіцяють за роботу 10 355 гривень.

Що стосується найменш рентабельних пропозицiй, найнижчу заробiтну платню на Кiровоградщинi пропонують дизайнерам (4000 гривень), фахiвцям зi сфери обслуговування (4718 гривень) i охоронцям (4960 гривень).  

А наостанок слiд вiдзначити, що пошукачiв роботи на регiональному ринку значно бiльше, нiж роботодавцiв, якi готовi взяти на роботу нового працiвника. Вiдтак на 683 вакансiї є 17 689 резюме. А це означає про надзвичайно високу конкуренцiю: на одну посаду в середньому претендує 25 осiб.

Фото: www.gazeta.ru

Зарплата понад 20 тисяч: кого найбiльше цiнують на ринку працi в Кропивницькому (ІНФОГРАФІКА)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований