20 травня 2024, понеділок

«Коли люди бачать безхатьків, як правило, у них виникає одне і те ж стереотипне питання…”, – Володимир Лебедєв

Згідно офіційних даних, наразі на Кіровоградщині зареєстровано 1847 громадських об’єднань. Однак, сьогодні «Златопіль» хоче познайомити своїх читачів із роботою Молодіжної громадської організації «Милосердя», засновником якої є Володимир Лебедєв. Про важливість цього об’єднання і його незвичність – далі.

Із практично двох тисяч обласних громадських організацій тільки одне-єдине об’єднання опікується проблемами нужденних. За словами Володимира Лебедєва, основними їх клієнтами є представники незаможних сімей і особи, які не мають постійного місця проживання.

«Коли люди бачать безхатьків, як правило, у них виникає одне і те ж стереотипне питання, як до такого можна було взагалі дійти? Мені, навпаки, їх було шкода ще з дитинства. Я постійно розмірковував над тим, чому склалося так, що в них немає власної домівки, і врешті-решт вирішив поспілкуватися з ними. Після цього моменту ставлення до них особисто в мене змінилося кардинально. Зрозумів, що це звичайні люди, які мають свої слабкощі. Це змусило мене почати допомагати їм. Згодом у думках постало питання, як я можу їх змотивувати, щоб вони наважились змінити своє життя», – ділиться своїми спогадами засновник благодійного об’єднання.

Варто відзначити, що громадська організація, яку очолює Володимир Лебедєв, працює у Кропивницькому впродовж трьох років. За словами хлопця, щосуботи до них за допомогою традиційно звертаються багатодітні родини, а щонеділі – ті, хто, на жаль, не має постійного житла. Учасники об’єднання надають підтримку всім людям, які цього потребують. Однак, при цьому пояснюють, що так не може тривати постійно, адже потрібно мотивуватися і рухатися вперед.

Причини, які змушують перестати боротися за власну самореалізацію, бувають найрізноманітнішими.

«Люди впадають у відчай буквально за кілька хвилин. Йдеться про випадки, коли у тебе відбирають квартиру, коли ти залишаєшся наодинці зі своєю бідою на вулиці, коли від тебе відвертаються усі друзі. Дехто має в собі внутрішні сили боротися з цим, інші – ні», – пояснює Володимир Лебедєв.

Наразі в молодіжній організації постійно працює близько 10 учасників. Але помічники потрібні завжди. Відтак деякі небайдужі приносять власні речі на потреби нужденних, інші готові розвозити їжу по теплотрасам і смітникам для безхатьків. Є й ті, хто допомагає будівельними матеріалами й коштами.

«Взимку ми готуємося до відкриття притулку для нужденних. Із настанням холоднечі до нас починає звертатися все більше людей. Щомісяця учасники організації виділяють власні кошти на ремонт приміщення або сплату комунальних платежів. Влада не допомагає. Але я їх не звинувачую в цьому, адже розумію, що в них є свої справи й обов’язки. Ми готові співпрацювати з усіма, хто матиме відповідне бажання. Фінансова частина у нас – абсолютно відкрита. Усі надані нам кошти йдуть на благодійність», – ділиться зі своїми проблемами Володимир Лебедєв і, насамкінець, відзначає, що в житті завжди потрібно ставитися до людей так, як ми хотіли б, щоб ставились до нас.

Якщо ви маєте бажання допомогти учасникам громадської організації, телефонуйте Володимиру Лебедєву за номером телефону 099 36 59 334 або особисто завітайте до благодійного об’єднання, яке знаходиться за адресою вулиця Преображенська, 37, м. Кропивницький (щосуботи організація працює з 13:00 по 17:00, щонеділі – 10:00 по 12:00).

Фото: www.facebook.com/VLADIMIR777LEBEDEV

«Коли люди бачать безхатьків, як правило, у них виникає одне і те ж стереотипне питання…”, – Володимир Лебедєв
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований