04 травня 2024, субота

В Україні стартував прийом документів у рамках програми «Доступне житло»

28 листопада всі регіональні управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та Іпотечний центр у Києві і Київській області почали прийом документів громадян для участі у Державній цільовій програмі будівництва (придбання) доступного житла.
Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської облради, передає Златопіль
На цю програму Урядом України виділено 30 млн грн з державного бюджету на 2017 рік. Наказом Мінрегіону України від 17.10.2017 №272 кошти розподілені між усіма областями пропорційно до кількості в кожному регіоні учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб і громадян, які потребують покращення житлових умов.
Фонд підготував пропозиції щодо додаткового виділення ще 9 млн грн на програму «Доступне житло» за рахунок економії на інших житлових програмах. Відповідні документи зараз перебувають на розгляді в міністерствах.
За оновленими умовами програми, держава надає підтримку у формі сплати 30% вартості будівництва (придбання) доступного житла для громадян, що потребують покращення житлових умов, 50%  — для учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб.
Сьогодні близько 657 тисяч громадян потребують покращення житлових умов і стоять у квартирних чергах, 10 % з них – молодь.
За оціночними даними Фонду, понад 60% переселенців не мають наміру повертатися на території колишнього проживання і потребують вирішення житлового питання.
У рамках налагодження діалогу із суспільством Держмолодьжитло розробило роз’яснення для громадян, які мають намір отримати державну підтримку — «4 кроки до мрії».
Ознайомитися з роз’ясненням і отримати всю необхідну інформацію щодо участі в програмі можна на офіційному сайті Держмолодьжитла: http://www.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/dostupne-zhytlo.
Фото: kowel.rayon.in.ua
 

В Україні стартував прийом документів у рамках програми «Доступне житло»
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований