25 квітня 2024, четвер

У Кіровограді відкрилась нова гемодіалізна зала (ФОТО)

Сьогодні, 30 грудня, на базі Кіровоградської обласної лікарні відбулося відкриття реконструйованої гемодіалізної зали. Про це повідомляє кореспондент Златополя.
 
Привітати з відкриттям та поспілкуватися з персоналом лікарні приїхали голова облради Олександр Чорноіваненко, голова ОДА Сергій Кузьменко, директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко та нардеп Костянтин Яриніч.
У грудні 2013 року було створено оргкомітет із проведення благодійної акції на підтримку гемодіалізних хворих, які лікуються в обласній лікарні. На створення гемодіалізної зали за сучасними стандартами лікування було необхідно близько 500 тис. грн. Завдяки активній підтримці з боку місцевих меценатів, бізнесменів, облдержадміністрації та обласної ради упродовж року необхідні кошти були зібрані.
Реалізувати будівельний проект зголосилася громадський діяч, керівник «Друкмаш-центру» Людмила Шубіна.
Станом на сьогодні в області на черзі до лікування перебуває 202 пацієнти.
Нова зала розрахована на 14 лікарняних місць, проте за умови роботи у 4 зміни існує можливість забезпечення лікуванням 150 хворих.
Як розповіла одна із пацієнток, на даний час їм не вистачає персоналу, 2 медсестри, що чергують біля хворих , фізично не встигають усім надати допомогу, одначе, голова ОДА Сергій Кузьменко пообіцяв найближчим часом вирішити це питання а керівник облради Олександр Чорноіваненко зі свого боку, пообіцяв скерувати бюджет 2015 року на допомогу у розвитку гемодіалізу.
                                                                                        
                                                                                        
                                                                                           
 
У Кіровограді відкрилась нова гемодіалізна зала (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований