19 травня 2024, неділя

На Кіровоградщині міліціонери упіймали банду крадіїв-рецидивістів

Працівниками правоохоронних органів встановлено осіб та доведено їх причетність  до чотирьох крадіжок, скоєних в обласному центрі та кількох районах. Про це Златополю повідомили у СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.
 
Сума збитків від крадіжки склала декілька сотень тисяч гривень. Зокрема, до рук грабіжників потрапили: побутова та комп’ютерна техніка, вироби з дорогоцінних металів, 3 одиниці зброї, які вони «відшукали» в помешканні одного з потерпілих. За це зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.
Кожен з підозрюваних раніше судимий за крадіжку, відносно одного з них вже відкрито кримінальне провадження за вчинення розбійного нападу.
Намірі скоїти крадіжку у приватному секторі для 4-х раніше судимих осіб, які, до того ж, є споживачами наркотиків, виявилися звичними. Згадавши колишній «досвід» та взявши в оренду автомобіль, вже перед Новим роком зловмисники взялися обносити будинки громадян,які мешкали в обласному та районних центрах.
Відслідковуючи садиби, де господарів не було вдома, крадії розбивали вікна, вдиралися до приміщень та за лічені хвилини знаходили і забирали все, що можна було швидко вивезти, а згодом і продати.
За нетривалий час до їх до рук потрапили кілька сотень тисяч готівки, мобільні телефони, планшет, фотоапарат, золоті прикраси і навіть зброя.
Так, в одному з будинків злодії помітили в кутку важкий металевий сейф, відкрити який було неможливо. Розраховуючи на те, що в ньому зберігається щось особливо цінне, зловмисники забрали його з собою.
На розпилювання міцних металевих дверцят було витрачено кілька днів. Як наслідок, здобиччю чоловіків стали три одиниці мисливської зброї.
Маючи у спорядженні такий арсенал, зловмисники могли б продовжити список «недобрих справ», однак просто не встигли. Всі четверо дуже швидко потрапили у поле зору оперативників.
Працівники Управління карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області затримали крадіїв під час візиту до їх місця проживання. У підозрюваних вилучили частину речових доказів, які злодії планували «перевести в готівку» відразу після свят.
По даному факту розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 262 Кримінального кодексу України «Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем» та частиною 3 статті 185 ККУ «Крадіжка». Наразі підозрювані дають покази слідчим.
– Крім того, в даний час перевіряється причетність вказаних осіб до скоєння інших подібних злочинів, – розповідає начальник УКР УМВС в області Костянтин Ванін. – Не виключено, що вже відомий «список» кримінальних правопорушень може бути значно більшим.
На Кіровоградщині міліціонери упіймали банду крадіїв-рецидивістів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований