16 травня 2024, четвер

На Кіровоградщині затримали бандитів, які пограбували пенсіонерів

Жертвами зловмисників виявилася родина, що мешкає в одному з населених пунктів на Кіровоградщині. Двоє нападників увірвалися до помешкання у чорних масках та відібрали у потерпілих чималу суму грошей. Про це Златополю повідомили у СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.
За скоєний злочин особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
Пізно ввечері до Кіровоградського райвідділу міліції надійшло повідомлення про розбій, скоєний за місцем проживання 87-річної пенсіонерки.
Прибувши на виклик, правоохоронці з’ясували, що спочатку зловмисники, сховавши обличчя за масками, зайшли на подвір’я та завдали удару по голові 55-річному сину жінки. Коли чоловік упав, нападники зв’язали йому руки мотузкою і подалися до хати.
Господарку помешкання, що була прикута до ліжка хворобою, на щастя, незвані гості не чіпали. Втім стали погрожувати ножем її 68-річній доньці і вимагали грошей. Перелякана жертва дістала зі схованки банку із заощадженнями у сумі близько 25 тисяч гривень та віддала розбійникам, після чого вони втекли.
Однак дістатися до Кіровограда, де мешкав один з поплічників, чоловіки не встигли. Правоохоронці у ході проведення першочергових розшукових заходів затримали зловмисників за «гарячими слідами».
Підозрюваними виявилися 28-річний житель обласного центру та його 34-річний знайомий, мешканець однієї із західних областей, що приїхав до кіровоградця у гості на свята. Як з’ясувалося, познайомилися молодики у в’язниці, де раніше відбували покарання за скоєння тяжких злочинів. Після звільнення у минулому році і надалі підтримували «дружні» відносини.
Перебуваючи у стані сп’яніння, чоловіки пішки подалися з міста до рідного села молодшого з них, де і досі живуть його родичі. Щоб роздобути грошей для застілля, мешканець обласного центру зі своїм знайомим «завітав» до садиби колишніх односельців.
Втікаючи з місця злочину, маски, виготовленні з чорних в’язаних шапок, та ніж зловмисники викинули за межами населеного пункту. Частину викрадених грошей працівники міліції вилучили з черевика кіровоградця, його знайомий готівку ховав у кишенях одягу.
– Зловмисників затримано у порядку ст. 208 КПК України. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій», – повідомив начальник Кіровоградського РВ УМВС в області Андрій Бензар. – Підозрюваним загрожує тюремний строк – до 12 років позбавлення волі. Слідство триває.
На Кіровоградщині затримали бандитів, які пограбували пенсіонерів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований