04 травня 2024, субота

У Кропивницькому звітують юні майстри пензля

У приміщенні відділу Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відкрито експозицію виставки дитячих творчих робіт «Різдвяні передзвони» – членів молодіжного клубу при Спасо-Преображенському Кафедральному соборі на чолі з духовним  вчителем, протоіреєм Андрієм Бобриком. 
Не залишилася осторонь питання відкриття юних талантів і куратор виставки Юлія Малежик – старший викладач кафедри образотворчого мистецтва і дизайну мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Прикметна особливість понад 30 різних малюнків полягає у тому, що вони мають суто український колорит, незалежно від пору року, до якої звертаються їх автори.
Більшість представлених робіт виконано в техніці живопису з використанням академічних традицій, а також у змішаних техніках. Вони позначені заглибленістю їх авторів у художні образи, створені власною уявою та фантазіями, наповнені емоціями, життям, сприяють поліпшенню святкового настрою під час ознайомлення з творчим доробком юних майстрів пензля.

У чергою вже вкотре переконуєшся в тому, що мистецтво – це наука надати своє бачення  всього світу – мінливого й водночас різнобарвного.
Можна порадіти і за авторів малюнків,  у яких в процесі роботи  розвивається дрібна моторика рук, уява, вміння зосередитися та ще й домислювати обраний сюжет для показу нашого життя.
"Виставка працюватиме  у музеї протягом двох тижнів, тому кожний охочий може познайомитися з її експозицією, – інформує заступник директора музею Ганна Осипова. –До слова, це перша художня  виставка членів молодіжного клубу при Спасо-Преображенському Кафедральному соборі. Сподіваємося на нашу подальшу дружбу і співробітництво в галузі образотворчого мистецтва.

Анатолій Саржевський
Фото автора
 
У Кропивницькому звітують юні майстри пензля
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований