02 травня 2024, четвер

У Кіровограді привітали воїнів-визволителів

6 січня, напередодні визволення Кіровограда з нацистської окупації, секретар Кіровоградської міської ради Іван Марковський та начальник відділу соціальної підтримки населення Юлія Вовк відвідали тих ветеранів війни, які брали участь у звільненні нашого міста, що тривало протягом п’ятого – восьмого січня 1944 року. Про це пише офіційний сайт міської ради.
У Кіровограді зараз проживає семеро ветеранів-визволителів: Катерина Костянтинівна Бодялова, Іван Васильович Братушко, Григорій Никифорович Бурлака, Валентина Семенівна Долженко, Марко Пилипович Линченко, Марія Петрівна Майданюк, Раїса Петрівна Микуленко. Всі ці родини і відвідав секретар міської ради напередодні святого для них дня визволення міста від німецької окупації. Щиро привітав кожного зі святом, низько вклонився подвигу цих сивочолих ветеранів, які й донині, не зважаючи на свій поважний вік, намагаються залишатись у строю і самі себе називають «старою гвардією». 
Ветерани чекали керівництво міста у своїх оселях. Радо зустрічали гостей, запрошували до святкових столів, адже й Новорічні свята ще не закінчились і за народною традицією кожен гість, що відвідує домівку господаря у ці Різдвяні дні є жаданим та поважним.
Разом із теплими словами привітань, Іван Марковський вручив героям – визволителям грошову допомогу та подарунки.
Зараз на меморіалі Слави на Фортечних валах проходить покладання квітів до Вічного вогню. Про це читайте згодом на нашому сайті.

Ілюстрація – Ігор Філіпенко 

У Кіровограді привітали воїнів-визволителів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований