27 квітня 2024, субота

У Кіровограді відкрили новий музей (Фото)

До 71-ї річниці визволення Кіровограда від фашистських загарбників у місті відкрили «Музей визволення Кіровоградщини», пише кореспондент Златополя.
 
Основу музею, відкриття котрого у стінах гімназії №5 приурочили до чергової річниці визволення міста від фашистських окупантів, складають оригінальні матеріали, які протягом 30 років збирались шкільними пошуковими загонами під керівництвом педагога і краєзнавця, ініціатора створення закладу Віктора Присяжнюка. Також в експозиції використані документальні свідоцтва і оцінки історичних подій які опубліковані в роботах кіровоградських істориків та краєзнавців Василя Доценка, Сергія Шевченка, Федора Шепеля, Юрія Матівоса та багатьох інших. 
Окрім того, окрему залу даного Музею відведено під меморіал пам’яті воїнам, що загинули в зоні АТО та тим, що і зараз боронять нашу незалежність а сході країни. 
У відкритті Музею та вшануванні ветеранів-визволителів взяли участь перші особи міста та області на чолі з головою облради Олександром Чорноіваненком, секретарем міськради Іваном Марковським та заступником голови ОДА Вітою Атаманчук.

[widgetkit id=304]

У Кіровограді відкрили новий музей (Фото)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований