26 квітня 2024, п’ятниця

Кіровоградщина: у Петрівській ВК (№49) відзначили свято Різдва Христового (ФОТО)

Світле, величне свято Різдва Христового з нетерпінням чекають та з радістю зустрічають усі християни світу. Настання Різдва, як символ народження життя, несе із собою віру, надію і любов, нові сподівання на краще майбутнє. Не всі, волею долі, можуть зустріти це свято в родинному колі. Далеко від рідних і близьких, за колючим дротом відзначають Різдво засуджені.
 
З нагоди Різдвяних свят адміністрація Петрівської виправної колонії управління ДПтС України в Кіровоградській області (№49) організувала проведення цілого ряду святкових дійств. 
В цей день привітати засуджених з новорічно-різдвяними святами завітав отець Гаврііл Української православної  церкви  з супроводжуючими співцями церкви. Відвідування установи розпочалося з різдвяних колядок. У молитовній кімнаті, що діє на території установи відбулась урочиста Божествена літургія. Помолитись у світлу мить Різдва зібралося чимало засуджених. Вони мали змогу очиститися, пройшовши таїнство сповіді та причастя. Отець Гаврііл привітав усіх зі святами, побажав допомоги Божої в усіх добрих справах, міцного здоров’я і добробуту. 
Заступник начальника відділу СВПР старший лейтенант внутрішньої служби Роман Сафонкін провів лекцію, щодо історії виникнення свята Різдва Хрестового.
На Свят-вечір, 6 січня, обслуговуючий персонал установ виконання покарань приготував засудженим кутю і смачну святкову вечерю. 
“…Пахне сіном і кутею, сяє зірка, сніг скрипить, і колядка над землею з білим ангелом летить…”. Це було неповторне, вражаюче і захоплююче дійство на протязі усіх Різдвяних свят.
 
Наталія Бурлак,
Петрівська виправна колонія (№49)

Кіровоградщина: у Петрівській ВК (№49) відзначили свято Різдва Христового (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований