20 квітня 2024, субота

В Маловисківській ОТГ створять Молодіжну раду

На найближчому пленарному засіданні  Маловисківської міськради депутати мають прийняти рішення щодо створення  Молодіжної ради, яка буде постійно діючим колегіальним консультативно-дорадчим органом, міської ради і сприятиме забезпеченню участі молоді у формуванні та реалізації молодіжної політики на території Маловисківської міської об’єднаної територіальної громади, координації спільної діяльності молодіжних громадських організацій, налагодження ефективної взаємодії органів державної влади з громадськістю, активізації участі молоді у політичному, соціальному та економічному житті  ОТГ.
Очікується, що після  прийняття рішення про створення молодіжної ради розпочнеться формування її складу з представників громадських, благодійних організацій, ініціативних груп, органів учнівського самоврядування.
Як зазначається в проекті рішення з цього питання, загалом у складі молодіжної ради на громадських засадах може працювати не більше 25 радників, а учасником Молодіжної ради може бути громадянин України віком від 14 до 35 років. Це можуть бути представники місцевих шкіл, профтехучилища, гімназії, дошкільних  та позашкільних навчальних  закладів? громадські активісти що діють на  території ОТГ, а також і самовисуванці.
Відповідно до Положення, яке теж  мають затвердити депутати, Молодіжна рада подаватиме свої пропозиції,що стосуються  молодіжної політики на  території ОТГ, до міської ради і домагатиметься реагування влади на них, а міська рада бере на  себе зобов'язання усіляко сприяти діяльності  цього дорадчого органу, зокрема – забезпечувати Молодіжну раду приміщенням для роботи, організовувати навчання  радників,  обмін досвідом, надавати всі необхідні документи тощо.
Фото: Українське.com.ua
 

В Маловисківській ОТГ створять Молодіжну раду
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований