20 квітня 2024, субота

На Кіровоградщині рекетири обкладали «даниною» бізнесменів

Працівники Управління карного розшуку та Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Кіровоградській області викрили групу рекетирів, які обкладати даниною представників малого бізнесу у Новомиргороді. Про це пише Златопіль з посиланням на СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.
 
Про те, що на Кіровоградщині діяла банда рекетирів правоохоронці дізналися із заяв громадян, як повідомляли про вимагання та залякування. Невідомі телефоном вимагали сплатили їм данину, розміри якої складали від кількох десятків і до кількох сотень тисяч гривень. Проте, такі розмови деякі потерпілі не сприймали серйозно.
В результаті категоричної відмови платити за «дах», відбувалися підпали належного громадянам майна, житла, торгівельних приміщень. 
Попри залякування та погрози, один з потерпілих таки повідомив про те, що з ними сталося, у міліцію.
У результаті проведення оперативних заходів особи зловмисників було встановлено та затримано. Ними виявилися четверо безробітних мешканців району, один з яких вже мав судимість за тяжкий злочин.
Наразі правоохоронці встановили причетність підозрюваних до семи епізодів злочинної діяльності, зазначає перший заступник начальника УМВС України в Кіровоградській області Дем’ян Таршин. 
По даних фактах відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України «Вимагання», частиною 2 статті 194 ККУ «Умисне знищення або пошкодження майна». Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.
Однак правоохоронці мають припущення, що постраждалих від рекетирів може бути значно більше.
 
На Кіровоградщині рекетири обкладали «даниною» бізнесменів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований