29 квітня 2024, понеділок

Ветеран пожежної охорони Кіровоградщини відзначив 80-ліття

14 січня 2015 року відзначив свій 80-річний ювілей ветеран пожежної охорони Василь Купріянович Симоненко з Компаніївки, що на Кіровоградщині. 
 
День, коли святкують Новий рік за старим календарем  подарував  родині Симоненків кілька приводів для радощів: день янгола та ювілей глави родини, а також ювілей його дружини, Валентини Іванівни, яка народилась у той же день і рік, що і Василь Купріянович. Подружжя разом ось уже 55 років. 
Майже два десятиліття ювіляр віддав пожежній охороні Компаніївського району.  Проте вогнеборцем став не одразу. Спочатку була служба в армії, яку проходив на території Німеччини, звідти повернувся вже з дружиною та маленькою донечкою Ларисою. Своє сімейне вогнище вирішили влаштовувати у Компаніївці. Кілька років пропрацював на різних посадах і на різних підприємствах, після чого за рекомендацією районного керівництва був призначений інспектором до місцевої професійної пожежної частини. Рік навчання у Ленінграді родина згадує з теплом і з посмішкою: сумували один за одним, чекали зустрічі, раділи листам з домашніми новинами та батьковим посилкам з гостинцями. 
Після навчання Василя Купріяновича чекало призначення пожежним інспектором, на заслужений відпочинок він пішов з посади заступника начальника частини, а перед цим – кілька років очолював пожежну охорону Компаніївського району. За більш ніж десятиліття роботи пожінспектором Василь Купріянович встиг завоювати репутацію високопрофесійного фахівця та шанованої людини, оскільки до питань безпеки завжди ставився  принципово, тримав на контролі кожен об’єкт підзвітної території (а це половина населених пунктів району, бо на весь район було всього лише два інспектори), оскільки знав, яким нищівним буває вогонь та скільки зла заподіює людям і господарству, коли виходить з-під контролю. 
Як бувало у житті майже кожного представника нашої мужньої й ризикованої професії, доля навіть влаштувала Василю Симоненку справжнє випробування на міцність: загорання сталось у дитячому садочку, до якого саме ходила маленька донька. Лариса згадує, що батько, який завжди був для неї справжнім героєм, увірвався до приміщення мало не першим. Обставини тієї події з роками вже майже стерлись з пам’яті, але почуття гордості за батька і чоловіка, поваги та любові до нього залишилось назавжди та передалось онукам й правнукам.
У день 80-літнього ювілею привітати іменинника прийшли не лише рідні, а й працівники пожежно-рятувальної служби області. Керівництво Управління ДСНС в області відзначило вагомий особистий внесок Василя Купріяновича у розвиток пожежно-рятувальної справи області грамотою, також разом зі щирими побажаннями здоров’я та ще довгих років життя вручили подарунок.
Прес-служба У ДСНС в області        
 
Ветеран пожежної охорони Кіровоградщини відзначив 80-ліття
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований