28 березня 2024, четвер

У Кіровограді розпочали прийом документів для отримання біометричних паспортів (ФОТО)

З 12 січня як і планувалося в Управлінні Державної міграційної служби України в Кіровоградській області розпочався прийом документів для оформлення закордонних біометричні паспортів. Про це під час прес-конференції повідомив начальник Управління Державної міграційної служби в Кіровоградській області Володимир Гончаренко, передає кореспондент Златополя.
 
Значних черг в приймальні міграційної служби немає, завдяки гарно організованій роботі служби. Станом на сьогодні було прийнято 57 заяв на видачу біометричних паспортів та 300 заяв на паспорти нового зразка.
Загальна вартість при оформленні біометричного паспорта у звичайному режимі (20 робочих днів) становить 518,15 грн. Паспорт без електронного чіпа обійдеться дешевше – в 461,15 грн.
Окрім того, залишається можливість прискореного оформлення документа (протягом 7 робочих днів). У такому випадку паспорт з електронним чипом обійдеться в 775,3 грн, без чіпа – 718,3 грн.
Перелік документів на оформлення закордонного паспорта нового зразка не змінився, при оформленні необхідно надати паспорт громадянина України та ідентифікаційний код платника податків.
Також начальник УДМС в Кіровоградській області Володимир Гончаренко повідомив, що з цього року розпочнеться оформлення закордонних паспортів дітям.
– «Діти до 16 років зможуть отримати паспорт строком на 4 роки, а з 16 років строком на 10 років. Окрім того у нові паспорти не передбачено внесення відомостей про дітей, тож відмітку про дітей ще можна внести в паспорти старого зразка до 1 квітня 2015 року», – зазначив Володимир Гончаренко.
 
Слід відзначити, що наявність біометричного паспорту не надає власникові переваг до безвізового в’їзду в країни Євросоюзу. Отже незалежно від того власником якого паспорту є громадянин, процедура отримання візи є обов’язковою.
                                                                                                                                                     Яна Демянець
У Кіровограді розпочали прийом документів для отримання біометричних паспортів (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований