05 травня 2024, неділя

В одній із книгозбірень Кропивницького започаткували волонтерський проект «Book & Art weekend у дитячій бібліотеці»

Сьогодні, 2 квітня, в Україні та світі  відзначається Міжнародний день дитячої книги, до проведення якого  щорічно готуються фахівці відділу  дитячого та сімейного читання  обласної бібліотеки для дітей  Т.Г.Шевченка.

З нагоди  традиційного свята та дня народження відомого датського письменника Ханса Хрістіана Андерсен книгозбірнею започатковано  волонтерський бібліотечний проект «Book & Art weekend у дитячій бібліотеці» ( «Книга і мистецтво» ) в рамках якого маленькі читачі взяли участь в Андерсенівських читаннях.

Прізвище цього Великого Казкаря, численні твори якого перекладені більш ніж 150 мовами світу, добре відоме маленьким читачам. Його казки, частина  яких екранізована, повчальні. Вони засуджують суспільне зло, навчають  бути уважними до найближчих людей, мати  чуйне серця і не бути черствими в житті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кіровоградщині чоловіка вбило залізобетонною плитою

Про життя і творчість Андерсена цікаво розповіла дітям  завідувач відділу Маріанна Маковій. Крім того, вони взяли участь у бесіді про добре і погане  в казках, а також у  вікторині за прочитаними творами письменника, окремі з яких, зокрема,  заселили книжкову виставку «Великий казкар данського королівства».

Із непідробним задоволенням та бажанням юні читачі  згадали зміст творів Андерсена, зокрема: « Стійкий олов’яний солдатик», «Гидке каченя», «Русалонька», «Снігова королева», «Дикі лебеді», обладнали фотозону за мотивами казки «Русалонька», в якій можна було зробити світлини на згадку про участь в заході.

Інтерес до книжки є надзвичайно важливим у наш час, коли з’явилися серйозні конкуренти, такі як телевізор та комп’ютер, – наголосила в розмові з дітьми Маріанна Маковій. –  Не слід забувати, що книга – це наш порадник і друг, а читаюча людина – це мисляча людина, культурна, освічена, яку поважають і шанують, з якою рахуються. Це так добре, коли людина уміє слухати і говорити, висловлювати власні думки в усній  формі, виявляти уміння читати і  грамотно писати. Саме у цьому книга допомагає людині, про що ніколи не слід забувати.

Однак проведений захід не завершився Андерсеновськими читаннями. Недільного дня всі охочі  мали змогу оживити казковий світ Г.К.Андерсена у виготовлених власними руками  аплікаціях з паперу за  мотивами казки «Русалонька» під час проведення майстер-класів студентами ІІІ курсу  художньо-графічного відділення мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка в рамках першого волонтерського проекту «Book & Art weekend у дитячій бібліотеці».

До юних любителів літератури та образотворчого мистецтва разом з викладачем Олександрою Вікторівною Дереновською та її двома маленькими дочками завітали студентки 33 групи Олена Затуливітер, Аліса Русіна, Юлія Кошарова, Світлана Кравченко, Дарина Балах разом із своєю молодшою сестричкою Софією – ученицею 5 класу кропивницької ЗШ № 24, яка теж допомагала малечі творити мистецтво.

Протягом двох  годин  волонтери  прищеплювали  малятам любов до  образотворчого мистецтва, якому вирішили присвятити своє майбутнє педагогічне життя. Разом із ними вчилися  і  батьки – учасники заходу.

За словами  працівників відділу  дитячого та сімейного читання  обласної бібліотеки для дітей  Т.Г.Шевченка, наступного разу вони чекатимуть юних читачів та студентів – волонтерів у травні цього року. А ще  обіцяють зробити зустріч такою ж цікавою, пізнавальною і незабутньою…

Анатолій Саржевський

Фото автора

 
 

В одній із книгозбірень Кропивницького започаткували волонтерський проект «Book & Art weekend у дитячій бібліотеці»
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований