19 квітня 2024, п’ятниця

Гематологічне відділення Кропивницького поповнилося новим обладнанням (ФОТО)

Сьогодні, 24 квітня у гематологічне відділення Кіровоградської обласної лікарні передали документи на новий шейкер для тромбоконцентрату, інформує кореспондент сайту Златопіль.
Апарат придбаний Компанією «Віплей Медіа", в особі керівника Олега Крота та Юрія Лазебнікова, передали волонтери МБФ «Янгол життя» Ольга Присяжнюк ти Наталія Селецька. 
«Апарат для цього відділення дуже нагальний. Справа в тому, що у нас станція переливання крові не завжди може надати донора, який підходить для тієї чи іншої дитини. Крім того є святкові та вихідні дні і іноді доводиться чекати, щоб дитині перелити тромбоцитарну масу. А зараз, завдяки цьому апарату, можна поставити масу і зберігати її до 5 діб, що налагоджує безперервність процесу лікування», – повідомив головний лікар Кіровоградської дитячої обласної лікарні Василь Хорощак.
Вартість такого апарату становить 269 тис 854 гривень. 
«Сім років ми співпрацюємо з цим відділенням і з хворими дітками. І більша частина – це діти, які перемагають хворобу і їдуть додому. І це нам дарує крила. Ми знали наскільки необхідним є цей апарат з того часу, як у нас з’явився апарат для збору тромбоцитарної маси. Напередодні нового року ми писали що дуже хочемо його придбати, вказували його вартість. Збір йшов повільно, зібрали близько 20 тис грн. Ці кошти є і вони будуть стартом для збору для нового апарату. Аби не благодійники збір тривав би довго. Ми оплатили раніше, чекали поки буде в наявності, поки привезуть, протестують, навчать наш персонал як ним користуватися. І тепер, дякуючи цьому апарату в цьому році ми йдемо спокійно на травневі свята», – розповідає волонтер Наталія Селецька. 
Апарат вже працює два тижні і допомагає онкохворим діткам одужувати.

 

Фото: Златопіль

Гематологічне відділення Кропивницького поповнилося новим обладнанням (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований